Primarul Timișoarei dă asigurări că abonaţii Colterm vor avea apă caldă

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dă asigurări că abonaţii Colterm vor avea în continuare apă caldă şi că întreruperea furnizării acesteia, timp de câteva ore, de joi seara, după ce compania furnizoare a tăiat gazul, pentru datorii, s-a remediat, potrivit Agerpres.

Am ajuns la o înţelegere cu conducerea furnizorului de gaz, joi seara, şi mi s-a garantat că de vineri dimineaţă se dă drumul la gaz. Deşi s-a întrerupt ieri gazul, apa a mai fost caldă pe conducte, chiar dacă nu era aşa de fierbinte. Întreruperea a fost de câteva ore, iar la reluarea furnizării gazului este nevoie de ceva timp până se reajunge la parametrii normali de temperatură. Este posibil să mai fie zone fără apă foarte caldă, care sunt mai îndepărtate de punctele termice”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu, citat de Agerpres.
Acesta mai spune că le-a explicat reprezentanţilor furnizorului de gaz că situaţia financiară critică a Primăriei Timişoara este la final şi că, până la sfârşitul lunii septembrie, Municipalitatea va încasa sume semnificative din taxe şi impozite locale de la firme, în valoare de 25 de milioane de lei, şi astfel vor fi achitate toate restanţele de plată mai mari, către toţi partenerii, prioritate având respectiva companie.
Cele 60.000 de familii abonate la Colterm (…) nu au rămas şi nu vor rămâne fără apă caldă. În mod normal, de acum nu mai putem ajunge în astfel de situaţii. Perioada critică pentru municipiul Timişoara consider că a trecut. (…) A fost foarte greu în lunile precedente. Cu aceşti 25 de milioane de lei vom putea să plătim tot ce ne apăsa şi intrăm în normalitate”, a conchis edilul.

Print Friendly, PDF & Email