Echipa de filmare a unei televiziuni locale din Timișoara a acuzat, vineri, că, în timp ce încerca să obțină de la muncitorii care montau pavajul în centrul istoric răspunsuri pentru tergiversarea lucrărilor, a fost bruscată de dirigintele de șantier.
Comentând episodul, primarul Nicolae Robu spune că pe șantierele în lucru, aflate în jurisdicția unei companii, accesul este permis doar după obținerea prealabilă a unei aprobări. Cu toate acestea, apreciază ca inadmisibilă, condamnabilă și de neînțeles atitudinea șefului de șantier și a adăugat că nu există nicio justificare pentru un astfel de gest, indiferent de restricțiile de acces existente pe un șantier aflat în jurisdicția unei companii.
Nicolae Robu a asigurat că va aborda subiectul cu reprezentanții companiei și cu dirigintele de șantier. Edilul spune că pe șantierele în lucru, aflate în jurisdicția unei companii, accesul este permis doar după obținerea prealabilă a unei aprobări. Și a explicat că activitatea pe care o desfășoară muncitorii care montează dalele de pavaj din centrul istoric este anevoioasă: „Nu s-a făcut de la sine pavarea, s-a făcut de către oameni care au stat în genunchi pe piatră”.
Context în care a opinat că este de neînțeles preocuparea excesivă manifestată în ultima perioadă de către unii reprezentanți ai PSD faţă de ritmul evoluției lucrărilor din centrul istoric. În condițiile în care acestea se află în grafic și în condițiile în care, în cazul Primăriei Timișoara, toate cele 35 de proiecte cu finanțare europeană asumate evoluează într-un ritm care permite să se estimeze că vor putea fi absorbiți toți banii europeni proveniți din exercițiul financiar 2007 – 2013. Și aceasta în condițiile în care, a subliniat el, în cazul Consiliului Județean Timiș, condus de social-democratul Titu Bojin, din trei proiecte asumate spre realizare pe fonduri europene, toate trei au fost ratate. În plus, a mai subliniat edilul, Municipalitatea aspiră la finalizarea, în următoarele șase luni, a tuturor celor 20 de proiecte ce se mai află încă în curs de execuție, 13 proiecte fiind deja finalizate.
„Preocuparea este că nu sunt destui muncitori pe șantierele care merg”, a mai constatat edilul Nicolae Robu, referindu-se astfel la recenta luare publică de poziție a consilierului local PSD Alfred Simonis. Care l-a acuzat că nu este preocupat că evoluția lucrărilor din centrul istoric este lentă, ridicând semne de întrebare cu privire la cine va asuma responsabilitatea unei eventuale pierderi a banilor alocați din finanțare europeană, în cazul în care proiectul de reabilitare a centrului istoric nu va fi finalizat la timp. Asta, deşi cu două zile înainte, primarul dăduse asigurări publice că lucrarea va fi finalizată anul acesta şi nu se va pierde finanţarea.
Cât despre ritmicitatea aprovizionării cu piatra necesară pavării străzilor din centrul istoric, edilul spune că reprezentantul companiei care a câștigat execuția lucrărilor a transmis că săptămâna aceasta sunt așteptate și camioanele cu piatră destinate lucrărilor de pavare de pe strada Mercy.
Citeşte şi:
Ultimele comentarii