Primarul Timişoarei cere Poliţiei Locale să intervină în cazul unei clădiri istorice „decorate” cu însemne politice

sediu-alde-timis Foto Radio TimisoaraPrimarul Nicolae Robu a cerut intervenţia Poliţiei Locale în cazul clădirii Primăriei Vechi, pe ale cărei ferestre Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Timiş şi-a afişat însemnele. Edilul apreciază că ceea ce a făcut ALDE Timiş „este o sfidare la adresa Timișoarei, este o lipsă de respect total pentru orașul nostru, o sfidare a legii până la urmă. Cum să faci un asemenea kitsch? Este absolut deplasat. Cred că asemenea lipsă de respect pentru oraș nu s-a mai făcut decât în turnulețele caselor țigănești.

Preşedintele ALDE Timiş, senatorul Petru Ehegartner, declară, citat de Adevărul, că a pus literele pe ferestrele clădirii după o autorizaţie primită tocmai de la Primăria Timişoara: „Se pare că domnul Robu nu ştie ce se întâmplă în Primăria lui. Eu am cerut autorizaţie pentru a pune acele litere. Nu am pus de capul meu, vă daţi seama că nu mi-aş fi permis aşa ceva. Nu mi se pare că arată rău. Sunt geamurile de la Biblioteca ALDE. Acolo e bibliotecă. Dacă mi se retrage autorizaţia, asta e, le dăm jos. Însă nu am pus nimic ilegal! Am constatat că acum toată lumea e revoltată, de parcă ar fi cel mai urât lucru din piaţă.”

Vechea Primărie, amplastă în actuala Piaţă a Libertăţii, a fost construită în 1731, la comanda primarului de atunci al Timişoarei, Peter Solderer. În perioada 1780 – 1849 a fost sediul Consiliului Orăşenesc. Actuala imagine i-a fost conferită în 1935.

Print Friendly, PDF & Email