Primarul Timişoarei, către Guvern şi Parlament: „Nu ne reduceţi banii de investiţii!”

Dacă actuala proiecţie bugetară a Guvernului va trece în Parlament, Primăria Timişoara va avea, în 2019, cu 22 de milioane de lei mai puţin decât anul trecut, anunţă primarul Nicolae Robu. Acesta lanseayă un apel către guvernanţii şi parlamentarii arcului Puterii executive: „Nu ne reduceţi banii de investiţii!”

 

Edilul Timişoarei, Nicolae Robu, atrage atenţia că veniturile constituite din cota de 60% din impozitul pe venit şi alocările de echilibrare, care „sunt preconizate a fi zero pentru Timișoara, în 2019”, cresc față de 2018 cu 46 de milioane de lei – de la 366 de milioane lei, la 412 milioane de lei. Iar prin delegarea unor plăți sociale suportate până acum de la bugetul central, cheltuielile pentru 2019 cresc cu 68 de milioane de lei.

„Aşadar, Primăria Timișoara va avea la dispoziție în 2019, pentru investiţii, puțin cu 22 de milioane de lei decât în 2018”, atrage atenţia Nicolae Robu. Edilul consideră această situaţie ca fiind inacceptabilă şi spune că Timișoara are nevoie de modernizare şi dezvoltare, în continuare, cu atât mai mult cu cât în 2021, când va fi Capitală a Culturii Europene și are angajamente uriașe asumate în acest sens: „Dar chiar și fără acest titlu, normalitatea ar fi ca în 2019, fondurile pentru investiții să crească față de 2018, la nivelul unui oraș ca Timișoara, cu cel puțin 20 milioane lei.”

Cea mai mare problemă financiară pentru administraţia locală, mai spune primarul, va fi cauzată de delegarea unor plăţi sociale suportate până acum de la bugetul central.

Print Friendly, PDF & Email