Primarul Timișoarei: „Blamarea corporațiilor transnaționale, o atitudine iresponsabilă; să vină la Timișoara, unde vor fi sprijinite”

Primarul liberal al Timișoarei spune că blamarea corporațiilor transnaționale este iresponsabilă și face apel la toate companiile străine care vor să investească în România să vină la Timișoara, dându-le asigurări că vor primi tot sprijinul legal, cu condiția să nu fie poluante.

 

Mi se pare o atitudine iresponsabilă aceea prin care sunt blamate corporațiile transnaționale. (…). Vreau să vin cu un mesaj foarte clar către toți investitorii potențiali, să ignore toate semnalele care probabil că ajung și la ei și să vină în Timișoara. Le garantez că vor fi foarte bine primiți și să țină seama că nicio companie importantă nu a dat faliment în Timișoara și nu a părăsit orașul”, declară, citat de Agerpres, primarul PNL al Timișoarei. Nicolae Robu. Potrivit acestuia, în Timișoara este încurajat capitalul străin, iar Municipalitatea ajută cu tot ce poate implantarea de obiective industriale în oraș, punând doar o condiție: să nu se producă poluare.

Edilul a subliniat că Timișoara nu ar fi avut dezvoltarea actuală fără toată această pleiadă de mari companii care oferă zeci de mii de locuri de muncă bune și foarte bune, care „nu au venit omorând, ele, vreo companie românească, ci au venit pe un teren pe care era loc pentru ele”.

Din păcate, mai spune Nicolae Robu, alții, aflați la putere imediat după Revoluție, au dus o politică prin care și cele moștenite de la comunism, care ar fi putut fi viabile, au ajuns falimentare. „De când sunt primar, am sprijinit cu tot ce am putut, în cadrul legal existent, orice investiții în Timișoara, punând condiția să nu aducă poluare. Sunt foarte fericit când avem de-a face cu investiții de capital românesc, dar mă bucur la fel și când sunt investiții de capital strain”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email