Primarul Timişoarei, acuzat că ar facilita unor apropiaţi contracte plătite din bani publici

Acuzele vin dinspre P.N.Ţ.C.D. Timişoara

sediu PNTCD Timis 4Primarul Nicolae Robu s-ar face vinovat de facilitarea obţinerii unor contracte finanţate din bani publici unor persoane din anturajul său, acuză preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timişoara. Acesta afirmă că firma deţinută de fiica vicepreşedintelui P.N.L. Timiş a obţinut o serie de contracte cu Primăria Timişoara, regiile autonome din subordine şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Acuzaţiile sunt respinse, fiind considerate ca având conotaţii de ordin politic.   

 

Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timişoara, Ciprian Mihok, îl acuză pe primarul Nicolae Robu de facilitarea acordării unor contracte din bani publici unor persoane din anturajul său: rude, prieteni apropiaţi sau membri P.N.L. “Eu nu sunt dator la vreun sponsor, am spus-o şi înainte de campanie şi am spus-o şi după, cu tot respectul faţă de cei care într-un fel sau altul, cu bani sau prin orice mijloace, au sprijinit campaniile în care am fost implicat. Cine doreşte ca în urma acelui sprijin să aibă beneficii în urma prestaţiei mele pe funcţie, să nu vină, pentru că nu va avea niciun sprijin. Nu am avut cazuri în care să vină cineva care a fost sponsor în campanie să îmi ceară favoruri, poate tocmai din pricina celor pe care vi le-am spus mai înainte”, susţine Ciprian Mihok că ar fi declarat edilul Nicolae Robu.

Dar, spune preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timişoara , există cazuri concrete ale unor persoane care deţin companii şi care ar fi obţinut, în baza unei susţineri venite din partea primarului, contracte plătite din bani publici. Un exemplu, acuză ţărănistul Ciprian Mihok, ar fi facilitarea obţinerii de contracte, plătite din bani publici, firmei D.H. Partner S.R.L., preluată de Oana Dinulescu de la tatăl său, Dumitru Dinulescu, vicepreşedinte al P.N.L. Timiş, despre care Ciprian Mihok spune că este “cel mai apropiat prieten al primarului”. Acesta mai spune că Oana Dinulescu ar fi preluat de la tatăl său firma D.H. Partner S.R.L., convertind-o în agenţie de publicitate, printre ai cărei clienţi figurează Primăria Timişoara, R.A.T.T., Pieţe S.A., Aquatim, Horticultura, Colterm şi Primăria Giroc, dar şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Acuzaţii respinse

Contactată telefonic, Oana Dinulescu s-a declarat surprinsă de referirile publice ale preşedintelui P.N.Ţ.C.D. Timişoara la activitatea sa şi a companiei pe care a preluat-o de la tatăl său, Dumitru Dinulescu, opinând că “în mod cert acestea au o motivaţie politică”.

Nu am avut contracte de valoare mare şi nu înţeleg cum a ajuns acest domn să facă afirmaţii de o asemenea natură”, declară Oana Dinulescu.

Referitor la colaborarea cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, spune că au existat relaţii de colaborare, însă doar în baza unor contracte de voluntariat: “Nu, colaborarea nu a generat niciun  profit”. În ce priveşte colaborarea cu R.A.T.T., admite că a existat încă din 2010, înainte de câştigarea alegerilor locale de către Nicolae Robu. Cât despre o colaborare cu Primăria Timişoara, spune că firma a participat la o licitaţie, la începutul acestui an, pentru încredinţarea unor servicii de publicitate, dar că nu cunoaşte încă rezultatul respectivei licitaţii. În ceea ce priveşte colaborarea cu S.C. Horticultura S.A., Oana Dinulescu admite că a realizat, prin încredinţare directă, materialele promoţionale de final de an, constând în calendare şi agende. Iar pentru Colterm şi pentru S.C. Pieţe S.A., admite, societatea a realizat, în baza unor licitaţii, site-urile de prezentare ale acestora. Niciunul dintre contracte, susţine însă Oana Dinulescu, “nu are legătură cu domnul primar. Tata, e adevărat, m-a ajutat mult, mai ales la începutul activităţii”.

Referitor însă la un posibil sprijin acordat de către actualul edil în obţinerea contractelor, Oana Dinulescu spune că “dimpotrivă, de multe ori am avut impresia că relaţia de prietenie a tatălui meu cu domnul primar ar face mai mult rău, pe motiv că oamenii sunt mai reticenţi când vine vorba de o colaborare, de teama unor posibile acuze”.

Contactat telefonic pentru a comenta afirmaţiile preşedintelui P.N.Ţ.C.D.  Timişoara despre presupusul sprijin pe care primarul Nicolae Robu i l-ar fi acordat fiicei sale în scopul obţinerii unor contracte, Dumitru Dinulescu spune că nu cunoaşte detalii despre activitatea companiei fiicei asle. Şi adaugă că “există Procuratură, D.N.A. şi organe competente ale Statului, care îşi fac datoria. Iar tuturor celor interesaţi le stau la dispoziţie, să vină să se documenteze”.  În plus, mai spune Dumitru Dinulescu, “în acest moment eu personal nu mai lucrez cu Primăria Timişoara, tocmai din acest motiv. Am considerat că nu mai pot să lucrez, deşi în trecut am lucrat”.

Vicepreşedintele P.N.L. Dumitru Dinulescu opinează că acuzele lansate public de preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timişoara, Ciprian Mihok, au motivaţii de ordin politic şi precizează că, în pofida acuzelor lansate la adresa sa, “sunt liberal din anii 90 şi nu mă retrag din P.N.L.”.

Primarul Nicolae Robu, de la care am dorit să obţinem un punct de vedere, nu a putut fi contactat pe telefonul mobil.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis