Primarul Timișoarei: „55 de persoane aflate în carantină, din cele circa 500 verificate ieri la domiciliu, nu au fost găsite”

Aproximativ zece la sută din persoanele aflate în carantină care au fost verificate de la domiciliu nu au fost găsite acasă, avertizează primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 

„55 de persoane dintre cele circa 500 verificate ieri la domiciliu nu au fost găsite. Inadmisibilă conduită! Îi lăsăm pe acești iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?!”, scrie azi, pe contul său de Facebook, primarul Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei reamintește că amenda pentru o asemenea faptă extrem de gravă este foarte mică: „După opinia mea este între 100 și 5000 de lei, cu reducere la 50% din valoarea minimă dacă plata se face în 15 zile. Adică, amenda poate deveni 50 de lei! Vi se pare normal, stimați compatrioți?!”

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș,

În Timiş, în carantină instituționalizată sunt 147 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul Coronavirus, Covid-19. Alte 1740 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Print Friendly, PDF & Email