Primarul Timişoarei a aprobat alocarea de bani pentru plata la zi a angajaţilor din transportul în comun

Primarul Nicolae Robu anunţă că, aşa cum a promis, a aprobat suma de 6 milioane de lei pentru Societatea de Transport Public Timişoara, bani care să aducă la zi plata salariilor restante ale angajaţilor acestei societăţi şi pentru plata datoriilor către ANAF.

 

Dificultățile financiare ale Societăţii de Transport Public Timişoara, anunţă primarul Nicolae Robu, au apărut o dată cu pierderea unui proces cu ANAF, pentru neplata unei TVA în valoare de 68 de milioane de lei de pe vremea administrației precedente.

“De atunci, lună de lună, eu trebuie să asigur 1.200.000 de lei pentru ANAF mai întâi – altminteri, STPT ar ajunge la faliment și toți angajații și-ar pierde locurile de muncă – și abia apoi să virez banii pentru salarii și celelalte cheltuieli”, scrie, azi. pe pagina sa de socializare edilul Timişoarei.

Acesta adaugă că este o performanță managerială să reușești să duci cheltuieli neprevăzute de peste 60 de milioane lei – 20 de milioane de lei, pierderi cauzate de furtună, 25 de milioane de lei din cei 68 de milioane care reprezintă TVA, 15 milioane certificate verzi în numele Colterm –, în condițiile în care veniturile pe 2018 sunt cu peste 15 milioane lei mai mici ca în 2017 din cauza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%.

“Dar, vom răzbi! Și în curând, de exemplu, calitatea serviciilor de transport public va fi și ea mai bună – garantez eu asta. De exemplu, pe linia 33, vom avea nu trei autobuze, cum am avut multă vreme, ci şase. Pentru că cetățenii Timișoarei merită și se poate”, mai spune Nicolae Robu.

În plus, primarul spune că, dacă acum două luni, erau pe traseu şase tramvaie Armonia, acum sunt 17 şi anunţă că, spre sfârșitul anului, se va ajunge la 30. Noile tramvaie Armonia înlocuiesc treptat vechile tramvaie.

Print Friendly, PDF & Email