Primarul Nicolae Robu: “Toți cetățenii vor avea acces la harta deszăpezirii, de pe telefon sau de pe calculator”

Primarul Timişoarei, anunţă că Municipalitatea pregăteşte, în aceste zile, licitația pentru contractul de deszăpezire a oraşului în următorii ani. Şi afirmă că toți cetățenii vor avea acces la harta deszăpezirii, de pe telefon sau de pe calculator.

 

Până acum, am făcut deszăpezirea pe baza contractului încheiat de fosta administrație. Groaznic contract! Bătaie de joc, pur și simplu, la adresa cetățenilor!”, scrie primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Nicolae Robu menţionează, că printre cererile Primăriei care se vor regăsi în noul contract se numără includerea tuturor celor 1200 de străzi din Timişoara, nu doar 600, ca în contractul vechi, obligarea firmelor care fac deszăpezirea să aibă mult mai multe utilaje și inclusiv utilaje de gabarit mic, pentru străzile înguste, şi obligativitatea care toate utilajele să fie echipate cu sisteme de localizare gps și monitorizate printr-o aplicație informatică ce va arăta pe harta orașului locul curent al fiecărui utilaj, viteza cu care se deplasează şi dacă are lama lăsată sau nu. “Aceeași aplicație va arăta pe hartă, prin culori diferite, de câte ori au trecut utilajele pe fiecare stradă: niciodată, o dată, de două ori etc. Accesul la harta deszăpezirii îl vor avea toți cetățenii, de pe telefon sau de pe calculator”, mai spune primarul.

La începutul lunii martie, când ninsoarea a dat traficul peste cap în unele zone ale Timişoarei, edilul declara că firmele de deszăpezire, respectiv Retim şi Drumuri Municipale, lucrează non-stop, dar că nu au putut face mai mult din cauza lipsei de utilaje.

Nicolae Robu promitea, cu acea ocazie, că, în iernile următoare, lucrurile vor merge cu totul altfel, o dată cu încheierea noului contract.

Print Friendly, PDF & Email