Primarul Nicolae Robu: “Timişorenii nu ar putea fi mândri dacă, de luni încolo, poziţia PSD s-ar consolida”

Nicolae RobuPrimarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat acuze vehemente la adresa reprezentanţilor Poliţiei Timiş, despre care a afirmat că s-au făcut părtaşi, în mod tacit, la nerespectarea deciziilor BEJ care vizau înlăturarea unor însemne electorale ilegale promovate de PSD. Pe de de altă parte, Nicolae Robu opinează că este important ca Timişoara şi Timişul să transmită întregii ţări un mesaj de solidarizare a forţelor politice de dreapta.

 

“Aţi putea crede că Poliţia Timiş nu a văzut sloganul «USL trăieşte»”?

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat acuze vehemente la adresa reprezentanţilor Poliţiei Timiş, despre care a afirmat că s-au făcut părtaşi, în mod tacit, la nerespectarea deciziilor BEJ care vizau înlăturarea unor însemne electorale ilegale promovate de PSD, ai cărui reprezentanţi au căutat să se prevaleze, pe toată durata campaniei pentru alegerile europarlamentare, de variante ale sloganului “USL trăieşte”. “Am crezut că le-am dat jos pe toate (mesajele cu sloganul USL trăieşte – n.red.)”, a declarat Nicolae Robu, precizând că a fost informat recent de către cetăţeni că un astfel de slogan s-a aflat expus, pe toată durata campaniei electorale, în proximitatea sediului Poliţiei Judeţene Timiş, pe b-dul Take Ionescu, fără ca reprezentanţii Poliţiei să fi semnalat prezenţa materialului autorităţilor. “I-aţi putea crede cumva că nu l-au văzut?”, a întrebat, Nicolae Robu, cu referire la respectivul mesaj şi la lipsa de reacţie a reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Timiş. Acesta a adăugat şi că poliţiştii nu au putut da amenzi, “pentru că nu vor să îşi supere stăpânii”.

Primarul a admis că responsabilitatea pentru îndepărtarea însemnelor electorale ilegale din oraş i-a revenit Municipalităţii, însă a adăugat că oamenilor legii le-ar fi revenit datoria de a semnala prezenţa în oraş a materialelor cu însemne de campanie ilegale.

“E nevoie de implicare şi de concentrarea votului înspre candidatul cel mai puternic care reprezintă dreapta”

Timişorenii nu ar putea fi mândri dacă, de luni încolo, poziţia PSD s-ar consolida”, a mai spus edilul, precizând că în Timiş sigur nu va câştiga alegerile PSD, întrucât “PNL are forţa de a se împotrivi modului de organizare şi mecanismelor de mobilizare ale PSD”, despre care a spus că sunt o continuare a modului în care era organizat PCR înainte de Revoluţie.          

Primarul Nicolae Robu a precizat şi că, în opinia sa, este important ca Timişoara şi Timişul să transmită întregii ţări un mesaj de solidarizare a forţelor politice de dreapta, lăsând să se înţeleagă că această solidarizare ar trebui să se producă în jurul candidatului PNL, despre care a apreciat  că “are cele mai mari şanse de a învinge PSD”.

E nevoie de implicare şi de concentrarea votului înspre candidatul cel mai puternic care reprezintă dreapta”, pentru că, a apreciat edilul Nicolae Robu, “acum e vremea dreptei”. Acesta a precizat şi că forţelor politice de dreapta le revine acum menirea de a se opune cât mai eficient asaltului PSD, despre care preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a precizat că “nu s-a dezbărat de mentalităţile de partid-stat” şi că nu se poate vorbi despre nicio ideologie asumată de stânga, pentru că e greu de distins, pentru reprezentanţii PSD, între profilul activistului de partid, cel al soldatului partidului şi cel de funcţionar al statului, pus în slujba cetăţeanului.

Despre PSD, edilul spune că este “un partid încremenit într-o paradigmă care i-a făcut pe mulţi oameni valoroşi să îl blameze”. Şi, a mai adăugat el, referirile la necesitatea unei unificări a dreptei nu se referă sub nicio formă la o impunere a uniformizării gândirii, aşa cum se asumă în interiorul PSD.

 Argumente pentru coagularea dreptei la nivel european

În contextul referirilor la necesitatea coagulării forţelor politice de dreapta, Nicolae Robu a precizat că, în opinia sa, coagularea forţelor politice de dreapta ar trebui să se producă nu doar la nivel naţional, ci şi la nivel european. Întrucât, a declarat edilul, fragmentarismul şi dispersarea dreptei poate costa şi poate însemna consolidarea, inclusiv în plan european, a poziţiei stângii: “Stânga e unită şi în unitate i-a stat forţa”, a precizat edilul Nicolae Robu.

Preşedintele PNL Timiş a declarat şi că, personal, este un susţinător al ideii de fuziune, în Parlamentul European, a grupului ALDE, din care face parte şi PNL, cu grupul Popularilor Europeni, din care face parte PDL.

O consolidare a forţei dreptei la nivelul Parlamentului European ar aduce cu sine, apreciază edilul Nicoale Robu, capacitatea acesteia de a se opune măsurilor stângii, întrucât, spune edilul, nu ar fi convenabilă impunerea unor forme de impozitare de până la 40%, aşa cum se întâmplă în ţările nordice, în care social-democraţia este puternică.

Dimpotrivă, edilul a apreciat că soluţia pentru o economie viabilă, potrivit accepţiunii liberale, ar reprezenta-o reducerea fiscalităţii.

“Salariile nu pot fi majorate doar prin acte de voinţă”, a explicat edilul, referindu-se, critic, la declaraţia recentă a ministrului Muncii, Rovana Plumb. “O creştere a salariilor bugetarilor se poate realiza doar în baza unui surplus economic, generat cu politici de dreapta” care figurează în programul economic al PNL şi care constau în reducerea fiscalităţii, aplicarea unei cote unice de impozitare de 16%, reducerea contribuţiilor pentru şomaj, asigurări sociale şi sănătate, la un nivel egal pentru angajaţi şi pentru angajatori, de 16%.

Print Friendly, PDF & Email