Primarul Nicolae Robu pledează pentru menținerea colaborării politice P.N.L. – P.S.D. la nivel local

„În interesul Timișoarei și al timișorenilor”

Nicolae RobuVorbind despre colaborarea de la nivel local între P.N.L. și P.S.D., în intervalul scurs după ruperea U.S.L. și ieșirea P.N.L. de la guvernare, primarul Nicolae Robu a optat pentru un răspuns diplomatic. Totuşi, spune acesta, speră că ca P.N.L. să nu ajungă să arate ce poate face.

Întrebat care va fi reacția P.N.L. dacă totuși vor începe epurările pe criterii politice în instituțiile deconcentrate, preşedintele P.N.L Timiş, Nicolae Robu, a optat pentru un răspuns diplomatic: „Dacă vor începe epurările, vom încerca să facem ca ele să nu continue. Trebuie să încercăm să gândim pozitiv și să nu așezăm răul în față”. Nicolae Robu mai spune că, pe plan local, se încearcă menținerea alianței, „pentru că așa ne-am prezentat în fața cetățenilor, cu promisiunea de a guverna împreună în plan local”. Edilul liberal al Timişoarei să asigurări că P.N.L. este „în continuare fair-play, așa cum am fost de când ne-am angajat politic împreună”.

Liliana OnetReferindu-se la situația concretă a subprefectului Liliana Oneț și la posibilitatea rămânerii sale pe post, după ce s-a produs deja reconfigurarea politică a Guvernului, președintele P.N.L. Timiș spune că Executivul „are prerogativele să îi numească și să îi dez-numească pe ocupanții unor astfel de poziții”, adăugând că „doamna Liliana Oneț nu a dat concurs pentru această poziție, ci a fost numită, aceasta fiind o poziție de reprezentare a Guvernului în teritoriu”.

Mai mult decât atât, admite Nicolae Robu, precizând că nu a purtat nicio discuție despre acest subiect cu subprefectul Liliana Oneț: „Doamna Liliana Oneț nu mai este membru P.N.L., dar are rezervat un post, pe care a fost angajată anterior, ca funcționar public”.

Comentând însă situația unui alt caz concret, cel al lui Ioan Ambruș, directorul reprezentanţei locale a C.N.A.D.N.R., președintele P.N.L. Timiș Nicolae Robu spune că, în cazul acestui, „situația este cu totul diferită decât în cazul doamnei Liliana Oneț, pentru că C.N.A.D.N.R. nu e reprezentanta Guvernului în teritoriu, ci este doar o companie aflată în subordinea Guvernului și atât”.

Ioan AmbrusNicolae Robu mai spune că „funcțiile politice sunt până la nivel de secretar de stat, inclusiv, iar P.N.L. a fost fair-play și și-a retras imediat reprezentanții din toate aceste poziții, imediat după anunțul legat de ieșirea de la guvernare”, adaugând că restul funcțiilor sunt de altă natură și că directorii de diverse companii sau de unități medicale, spre exemplu, au alt statut, diferit de cel al prefecților și subprefecților, de la nivel local, sau de cel al miniștrilor și al secretarilor de stat, de la nivel național.

Despre măsurile concrete pe care P.N.L le-ar putea lua, în eventualitatea în care criteriile politice vor prevala, președintele P.N.L. a declarat, evaziv. „Sper să nu ajungem să arătăm ce putem face. Îmi doresc să colaborăm, așa cum promis, pentru Timișoara și pentru timișoreni. Nu vreau nici măcar vorbe dure”, declară Nicolae Robu, referindu-se la modalitățile de colaborare politică dintre foștii parteneri de alianță electorală. În context, edilul a apreciat și că nu consideră că există un pericol major de a fi boicotate, din interese și rațiuni strict politice, proiecte de interes major pentru oraș și pentru cetățenii săi.

Print Friendly, PDF & Email