Primarul Nicolae Robu, întâlnire cu oamenii de afaceri germani din Timişoara

Nicolae Robu, la o întâlnire cu oameni de afaceri germani din Timişoara. Foto: DWC Banat

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a prezentat proiectele – realizate, începute, planificate, dar şi pe cele amânate – la o întâlnire cu oamenii de afaceri germani din Timişoara.

 

Nicolae Robu a dat curs invitaţiei Clubului Oamenilor de Afaceri vorbitori de limba germană (DWC Banat), care a făcut o tradiţie din a invita la discuţii cu mediul de afaceri persoane din conducerea administraţiei locale. Nicolae Robu a făcut o prezentare a proiectelor din cele două mandate ale sale la conducerea Primăriei Timioara, abordând întreaga paletă a problematicii – de la infrastructură rutieră, la infrastructura  reţelei şcolare şi sanitare până la situaţia zonelor economice şi de petrecerea timpului liber. A fost abordată deasemenea şi situaţia transportului public în comun.

Modul de pregătire a oraşului pentru anul în care Timişoara va purta titlul de Capitală Europeană a Culturii, finanţarea preponderent din bugetul local şi căutarea de soluţii pentru prezentarea profesionistă a oraşului au fost, de asemenea, teme abordate în faţa oamenilor de afaceri germani. Edilul a menţionat, printre altele, că vrea să redea spaţiului cultural al oraşului cele opt cinematografe, aflate acum în custodia Municipalităţii. A fost abordată şi problema vidului în conducerea Teatrului German de Stat din Timişoara unde, susţine Nicolae Robu, viitorul manager are nevoie de studii de specialitate şi doar în cazul în care nu s-ar prezenta un candidat cu studii de specialitate la concurs, postul ar putea fi ocupat de o persoană şi cu altă licenţă.

Print Friendly, PDF & Email