Nicolae Robu, acuzat că joacă incorect în precampania electorală

Primarul liberal Timişoarei a interzis corturile PMP destinate strângerilor de semnături

Marius Dugulescu PMP Timisoara Foto Arhiva personalaCandidatul PMP la Primăria Timişoarei, îl acuză pe primarul liberal al urbei, care intră şi el în competiţia electorală, că joacă incorect, creând o situaţie fără precedent la Timişoara.

 

Până acum, niciodată nu s-a întamplat ca un primar în funcţie să interzică contracandidaților săi autorizarea corturilor pentru campania necesară strângerilor de semnături”, scrie, pe profilul său de pe o reţea de socializare, Marius Dugluescu, candidatul PMP la Primăria Timişoarei.

Marius Dugulescu mai spune că, din cauza faptului că PMP Timiş i-a fost practic interzisă acestă campanie legală, a contractat o firmă privată pentru a se putea promova, dar nici aceasta variantă nu a fost pe placul edilului liberal. Astfel că, „în câteva ore Poliția Locală «s-a autosesizat» și ne-a amendat cu 5000 de lei pentru fiecare locație din cele zece pe care le avem”, atrage atenţia Marius Dugulescu.

Motivația Poliției Locale a fost că aceste locații de reclamă din stații nu sunt autorizate. Marius Dugulescu acuză minciuna: „Ele există de 17 ani și s-au derulat mii de campanii publicitare și electorale și au fost folosite de toate partidele politice, inclusiv de candidații USL în anul 2012. Atunci au fost legale?” Marius Dugulescu mai spunecă aceste stații sunt ale Primăriei care are încheiat un contract pentru aceste panouri publicitare și, timp de 17 ani, a încasat chirie și taxa de publicitate de 3%. „Cum a putut să încaseze bani dacă aceste locații publicitare nu sunt legale?”, întreabă şi se întreabă candidatul PMP la Primăria Timişoar ei. Adăugând că singura entitate care trebuie amendată este Primaria Timișoara. „În schimb, a fost amendată o firma privată, dar nu în 2012 când a promovat afișele USL, deci şi ale PNL, ci doar acum când «a îndrăznit» să promoveze un contracandidat”, acuză Marius Dugulescu.

Cort USL Robu campanie 2012Acesta reaminteşte că, în anul 2012, Nicolae Robu, care candida la Primăria Timişoarei din partea USL, a avut, în toată Timişoara, sute de corturi, cuburi, căsuțe din lemn și mesh-uri „mari cât blocul”: „A fost împânzit tot orașul, inclusiv în centrul istoric, cu imaginea domniei sale și sigla USL cu mesajul «Schimbarea în bine depinde de tine»”.

Reprezentantul PMP declară că aceste abuzuri ale Primăriei Timișoara și ale Poliției Locale trebuie să înceteze imediat pentru că „la Timișoara s-a plătit scump pentru dreptul de a alege democratic și de a fi ales”. Şi îl asigură pe primarul libedral că amenda pentru aceste abuzuri și pentru jignirile aduse cetățenilor Timișoarei o va primi la vot.

Print Friendly, PDF & Email