Primarul liberal al Timișoarei și PSD Timișoara se acuză reciproc pe tema achiziționării de microbuze școlare

Nicolae Robu in conferinta de presa (4) Foto PNL TimisPrimarul liberal al Timișoarei și PSD Timișoara își trimit săgeți otrăvite. De data aceasta, pe tema achiziționării de microbuze școlare pentru două licee din oraș.

 

Primarul liberal al Timișoarei acuza, zilele trecute, grupul de consilieri locali PSD că au votat împotriva transmiterii gratuite a câte unui microbuz de 16 locuri locuri către două licee din Timișoara, respectivul „Bartok Bela” și cel cu program sportiv „Banatul”, întrebându-se retoric: „Ce om trebuie să fii ca să poți face așa ceva?!”

La scurt timp după aceea, PSD Timișoara a transmis un comunicat de presă prin care îl atacă pe primarul Nicolae Robu, acuzându-l de de un „scenariu grobian cu minciuni, dezinformări, jigniri şi acuze nefondate”. „Vremelnicul edil al Timişoarei perpetuează minciuna cu un tupeu ieşit din comun, acuzând PSD pentru nereuşitele sale personale, şi îşi ascunde incompetenţa în spatele unor dezinformări grosolane. Mare fan şi sponsor ilegal al fotbalului, Robu ştie că cea mai bună apărare este atacul, aşa că împroaşcă fără noimă cu minciuni în oricine îndrăzneşte să nu îl aprobe slugarnic”, se arată în comunicatul PSD Timișoara.

Nicolae Robu este acuzt că ar minți când spune că grupul consilierilor PSD nu a votat darea cu titlu gratuit a două microbuze pentru şcoli. „În şedinţa de ieri, aleşii social-democraţi au votat cu toţii acest proiect. Consilierii, însă, nu mai pot fi păcăliţi de primar când introduce pe ordinea de zi proiecte suplimentare şi are pretenţia ca acestea să fie votate doar pentru că aşa cere el, fără a fi studiate. De exemplu, introduce la punctele suplimentare două microbuze, dar strecoară şi un teren pentru un prieten de concedii. Consilierii PSD nu mai pot vota ţinând cont doar de cuvântul lui Nicolae Robu deoarece avem dubii serioase legate de corectitudinea acestui om”, susțin reprezentanții PSD Timișoara.

Care îl mai acuză pe edil că aruncă licitaţiile contestate în curtea PSD: „Fără argumente, fără dovezi, doar din dorinţa de a masca grosolana sa incompetenţă. Pentru o clară informare, trebuie spus că licitaţia de la Pasajul Jiul a fost contestată de o societate cu sediul într-o comună din Sibiu, unde întâmplător primarul este coleg de partid cu Nicolae Robu.”

În aceeași notă caustică, social-democrații timișoreni spun că încep să se obişnuiască cu comportamentul „total neadecvat” al primarului Timişoarei, care ar da semne că este speriat de alegerile care se apropie. „Sperăm, totuşi, ca nivelul discursului politic să crească în tabăra liberală, la fel cum ne-am dori ca şi competenţa lui Nicolae Robu să sporească. În acest caz, însă, nu credem că mai poate fi îndreptat ceva”, se arată în încheierea comunicatului PSD Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email