Primarul Dominic Fritz şi-a desemnat primii doi consilieri

Loredana Pintea şi Rudolf Gräf. Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

Primii doi consilieri ai primarului Timişoarei, Dominic Fritz, recent învestit, au fost desemnaţi azi. „Doi profesioniști independenți, fără nicio afiliere politică, care cred în misiunea serviciului public”, îi descrie edilul.

 

Loredana Pintea și Rudolf Gräf au fost desemnaţi azi consilieri personali ai primarului Dominic Fritz, care a făcut

Potrivit acestuia, Loredana Pintea este economistă cu peste 20 de ani de experiență în management, „a creat sau reformat organizații care au ajuns să facă performanță în România și în procesele industriale globale și vrea să aducă principiile manageriale adevărate în administrația publică”. Loredana Pintea a construit de la zero și a condus Fabrica Sogeco, din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, iar în ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la Teide Consult, poziție din care a sprijinit planuri pentru relocare și investiții directe în România. Este, totodată, fondatoare a Clubului Lions din Deva.

Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. Acesta a fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România. Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, mai spune Dominic Fritz, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni. Rudolf Gräf a coordonat, totodată, consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara şi a fost implicat în elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega. Timp de patru ani, între 2016 și 2019, acesta a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul Primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.

Loredana Pintea și Rudolf Gräf, ambii stabiliţi în Timişoara, s-au apucat de muncă de azi, declară Dominic Fritz. Acesta anunţă, pe pagina sa de Facebook, că „lor li se vor alătura, curând, alți patru consilieri, cu profiluri similare – biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate. Obiectivul cabinetului meu este să pornească motoarele Primăriei după principii manageriale moderne pentru ca instituția să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă.”

Print Friendly, PDF & Email