Primarul Dominic Fritz s-a alăturat apelului de la Mariupol

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

100 de primari din mai multe state din Europa s-au alăturat apelului de la Mariupol către ţările UE pentru a forța oprirea atacului Rusiei asupra Ucrainei. Printre semnatari este şi primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunţă că s-a alăturat apelului de la Mariupol, prin care 100 de primari din Europa cer statelor Uniunii Europene să acționeze imediat, astfel încât să forțeze deschiderea de către armata rusă a unor coridoare umanitare reale în Ucraina şi să acționeze solidar şi rapid pentru a lua decizii cu privire la primirea și integrarea refugiaților. Semnatarii mai cer ca toate statele europene să înceteze orice raport comercial cu Rusia.

„Solidaritatea europeană cu privire la acest război este esențială, iar statele europene trebuie să acționeze pentru a opri pierderile de vieți. Condamnăm ferm acțiunile Rusiei și cerem eliberarea imediată a tuturor celor care au fost capturați, reținuți și, cel mai probabil, torturați, inclusiv a primarilor din Melitopol și Dniprorudne”, se arată în apelul de la Mariupol.

Printre primarii care au semnat apelul se numără și cei din Manchester, Lyon, Lisabona, Varșovia, Barcelona, Florența, Mannheim, dar numărul edililor care aderă la acest apel este în creștere constantă.

„Timișoara este un oraș european și aparține unui stat membru al Uniunii Europene. Principiile la care aderăm sunt principiile liberale și democratice, care stau la baza instituțiilor noastre și permit și întrețin pacea între noi. Acesta este motivul pentru care putem trăi împreună, stat lângă stat, om lângă om. Acțiunile Rusiei nu pot fi tolerate, iar solidaritatea noastră este cu cei care suferă din cauza unui dictator și agresor, lipsit de rațiune”, transmite primarul Dominic Fritz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email