Primarul Dominic Fritz cere în Consiliul Local suplimentarea bugetului pentru termoficare

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Cu 24 de ore a amânat EOn oprirea furnizării de gaz către Colterm, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Acesta anunţă că cere în Consiliul Local suplimentarea bugetului pentru termoficare.

 

Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine (marţi, 26 octombrie – n.r.). Situația este în continuare complexă pentru că se cer garanții și plăți în avans, iar sumele sunt enorm de mari”, declară primarul Dominic Fritz.

În acest context, aminteşte el, majorarea tarifului la energia termică furnizată de Colterm este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară a societăţii de termoficare, oficialii Municipalităţii fiind în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie.

Voi propune Consiliului Local mâine (marţi, 26 octombrie – n.r.) și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei. În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale”, declară primarul Timişoarei. Acesta mai spune că soluția poate veni din trei surse: tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat.

Print Friendly, PDF & Email