Primarul din Sânnicolau Mare face disidenţă în PNL şi înfiinţează o platformă de dialog

Primarul oraşului Sânnicolau Mare, liberalul Dănuț Groza, s-a întâlnit cu 350 de membrii PNL din Sânnicolau Mare, a lansat o platformă de dialog. Decizia vine pe fondul distanţării de partid şi a disensiunilor pe care le are cu preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

 

După o perioadă tensionată semnalată de mai multe ori în interiorul PNL Timiș și chiar și în mass media, Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare, susținut de Biroul Permanent Local al PNL, de viceprimar și de grupul de consilieri locali PNL, a ieşit, la sfârşitul săptămânii, în fața membrilor PNL din Sânnicolau Mare să explice disensiunile dintre el şi preşedintele PNL, Nicolae Robu, și modul în care s-a ajuns în situația ca PNL Sânnicolau Mare să fie preluată de Avram Stănușoiu, „un pierzător consacrat al alegerilor electorale”, cum îl numeşte Dănuţ Groza.

Dănuț Groza declară că întâlnirea lui cu cei peste 350 de membri PNL Sânnicolau Mare a venit ca reacție la alegerile „nestatutare” desfășurate la începutul săptămânii trecute în Sânnicolau Mare: „În condițiile în care la Sânnicolau există o organizație PNL activă, cu peste 800 de membri, Nicolae Robu, din calitatea de președinte PNL Timiș, a orchestrat și a validat un simulacru de alegeri, cu aproximativ 30 de persoane care s-au întâlnit în secret, fără să convoace membrii sau conducerea de drept a organizației din Sânnicolau.

Dănuţ Groza mai spune că toată lumea are cotizațiile plătite la zi şi că era dreptul tuturor să fie convocați la alegeri: „Putem pune la dispoziția oricărei persoane interesate dovada că ne-am plătit cotizațiile. Avem chitanțele cu ștampila PNL.

Primarul liberal al Sânnicolaului susţine că Nicolae Robu este supărat pentru că „nu i-am aplaudat deciziile care au băgat PNL Timiș în groapă. I-am spus că va pierde Consiliul Județean Timiș și i-am atras atenția că sub proasta lui organizare, PNL Timiș va pierde alegerile parlamentare. Exact așa s-a întâmplat, dar în loc să reorganizeze filiala el este preocupat să scape de persoanele care își permit să îi spună adevărul.”

Dănuţ Groza îl mai acuză pe Nicolae Robu că, pe lângă faptul că a participat la organizarea unor „alegeri fantomă” la Sânnicolau, alături de Alin Popoviciu ar fi refuzat peste 300 de adeziuni de la Sânnicolau, adeziuni validate de către Biroul Permanent local, asta, „trecând și peste decizia scrisă venită de la București de a suspenda temporar orice alegeri, până la clarifcarea situației”. Dănuţ Groza susţine că, atunci când au dus adeziunile la registratura PNL Timiș, li s-a spus că au primit directivă să nu comunice cu ei.

„Să se înțeleagă clar: pe mine nu PNL-ul m-a făcut primar. Tot ce înseamnă PNL în Sânnicolau e munca echipei mele, dar oamenii ne-au ales, pe mine și pe echipa mea, să ducem la îndeplinire proiectele importante pentru oraș. Sânnicolaul este prioritatea noastră și se pare că facem treabă bună, din moment ce suntem deja invitați să ne alăturăm partidelor importante din județ”, declară primarul Sânnicolaului.

Adăugând că PNL Timiș își permite jocuri stupide cu primarii în condițiile în care este în Opoziție la nivel național, iar la nivel de județ, PSD are aproape 70 de primari. Şi, mai spune Dănuţ Groza, situația de la Sânnicolau nu este o excepție: „Robu are probleme personale cu mai multe localități din județ, dar asta nu este o surpriză, pentru că organizarea deficitară și alungarea primarilor din partid este ocupația preferată a lui Robu încă dinainte ca PNL să fuzioneze cu PDL. Dacă nu era PDL-ul, Robu și PNL ar fi avut şase primari, ceilalți au plecat la PSD dinainte de fuziunea cu PDL.

Dincolo de explicațiile privind conflictul cu Nicolae Robu, Dănuţ Groza le-a propus celor prezenți să înlocuiască lipsa de dialog din partid cu o comunicare în cadrul unei platforme numite Echipa pentru Sânnicolau. Primarul anunţă că, deja, peste 300 de persoane au răspuns pozitiv apelului său și s-au angajat să contribuie la bunul mers al orașului, însă nu din postura de membru de partid.

Deși am fost loiali PNL-ului, iar în Sânnicolau am fost câștigătorii alegerilor locale și parlamentare, partidul a ales să răsplătească pierzătorii. PNL-ul este o dezamăgire pentru noi toți. PNL-ul, de la județ sau de la nivel național, nu a dat niciun beneficiu Sânnicolaului. Tot ce s-a întâmplat în orașul nostru e datorită oamenilor de aici, nu unui partid. Așa că nu avem nevoie de intermediari ca să ne păstrăm organizarea și legătura. Împreună vom rămâne Echipa pentru Sânnicolau și vom funcționa chiar mai bine pe viitor” a completat Dănuț Groza.

Platforma Echipa pentru Sânnicolau este o inițiativă menită să țină aproape de administrația publică locală cât mai mulți dintre locuitorii orașului, indiferent de culoarea lor politică. Dănuț Groza, din calitatea de primar, va fi coordonatorul platformei de dialog.

Print Friendly, PDF & Email