Primarul din Recaş, vizat de DNA, ar fi intervenit la poliţişti pentru interzicerea controalelor rutiere, în campania pentru prezidenţiale

În ziua votului din 16 noiembrie, şi şeful Poliţiei Rutiere Timiş fusese „antemergător” pentru preşedintele CJ Timiş

Teodor Pavel Foto Renasterea banateanaPrimarul din Recaş, Pavel Teodor, vizat în dosarul în care DNA face percheziţii la mai multe instituţii din Timiş şi în care ar fi implicat şi prefectul Eugen Dogariu, este suspectat că ar fi intervenit pe lângă şefi din Poliţia Timiş pentru a interzice controalele rutiere în perioada campaniei electorale.

 

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, primarul din Recaş, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenţii pentru ca cetăţenii sa nu fie sancţionaţi în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor citate de Mediafax, unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş.Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În aceleaşi documente ale anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu se conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Totodată, sursele citate mai spun că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG 55/2014, care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă, citată de Mediafax, că au loc percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, cinci dintre acestea fiind la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj, iar printre cei vizaţi sunt şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de Rutieră, precum şi primarul PSD al oraşului Recaş, Teodor Pavel.

De asemenea, în anchetă ar fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directorului DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Prefectul Eugen Dogariu spune că este la Prefectură şi că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

Şeful Biroului de Poliţie Autostrada A1 (Deva-Nădlac), din localitatea Vinga, Teodor Tudur, spune că procurorii au ridicat mai multe documente. „Este vorba de documente întocmite în Timiş, iar ancheta nu vizează activitatea biroului nostru”, a spus Teodor Tudur.

Surse judiciare declară că cele cinci instituţii unde au loc percheziţii sunt IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, care se află în aceeaşi clădire, Poliţia Oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Titu-Bojin-si-Marcel-CraciunescuPercheziţii au loc şi la locuinţa şefului Poliţiei Rutiere Marcel Crăciunescu, din localitatea Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara. Marcel Crăciunescu este un apropiat al fostului şef al PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, cercetat şi el într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA. În 16 noiembrie 2014, în ziua alegerilor prezidenţiale, Biroul de Presă al PDL Timiş reclama, într-un comunicat de presă, că președintele CJ Timiș îl „contractase” antemergător în ziua votului, pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, care l-a însoţit pe Titu Bojin chiar și în secția de votare, după care au plecat, mai departe, în „inspecție” în județ. 

Anchetatorii spun că, azi, şase persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DNA Timiş.

Comisarul-şef Sorin Muntean conduce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşă. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul-şef Sorin Muntean are 45 de ani şi este născut în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul şef Florin Bolbos este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţia fiind obţinută în urma unui concurs. El are 41 de ani şi este din localitatea Pişchia. Anterior, a condus Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al judeţului Timiş din mai 2012, după ce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Print Friendly, PDF & Email