Primarul al liberal Timişoarei nu vrea o campanie electorală în care să se împroaşte cu noroi

Nicolae RobuPrimarul Timișoarei a lansat un apel către timișoreni, prin care le solicită să își evalueze cu maximum de seriozitate opțiunile în perspectiva campaniei electorale, aflate la debut, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Iar competitorilor politici le-a adresat apelul la o competiţie electorală bazată pe fair-play, nu pe împroşcarea cu noroi.

 

Insistând asupra semnificației alegerilor europarlamentare și asupra angajamentului României pentru U.E. – “pentru orice țară membră nu e totuna cine o va reprezenta de acum încolo la nivel European. Contează să nu fii situat la periferia clubului numit U.E.” –, edilul Timişoarei, Nicolae Robu, reliefează și aspectele de ordin practic care derivă dintr-o bună și atent cumpănită reprezentare a intereselor României, în general, și ale Timișoarei, în particular, în Parlamentul European: “Ne-am dorit cu toţii aderarea la U.E. şi am obţinut acest lucru. Timişoara beneficiază din plin de apartenenţa la această structură şi este oraşul din România cu cea mai mare absorbţie a fondurilor nerambursabile acordate de Comisia Europeană, urmare a capacităţii dovedite de punere în operă a numeroaselor proiecte de modernizare şi înfrumuseţare”.

Nicolae Robu insistă asupra drepturilor și obligațiilor care derivă din calitatea României de membru al U.E., subliniind importanța participării cetățenilor la scrutinul din 25 mai: “Suntem cetăţeni europeni, avem drepturi şi obligaţii în cadrul U.E. şi ne sunt atribuite locuri în forurile de decizie ale organismelor europene. De aceea, avem obligaţia morală de a ne prezenta la vot şi a alege pe cei mai buni dintre noi pentru a ne reprezenta în Parlamentul European”.

Referindu-se la campania electorală, edilul Timișoarei solicită tuturor formațiunilor politice ai căror candidați sunt implicați în competiția pentru alegerile europarlamentare “o campanie curată, o campanie fair-play, o campanie în care să ne respectăm unii pe alţii, axându-ne fiecare nu pe împroşcarea cu noroi a adversarilor, ci pe realizările pe care le avem, singurele în măsură să ne credibilizeze promisiunile şi, împreună cu ele, pe noi ca partide şi ca persoane” Și aceasta, subliniază el, pentru a dovedi că Timișoara este un oraş cu adevărat european, cu candidaţi civilizaţi şi cu electorat civilizat.

Nicolae Robu dă asigurări că “P.N.L. își respectă apriori toți contracandidații, așa cum e corect să se întâmple în orice competiție”.

Referindu-se la candidații cu care P.N.L. se prezintă în fața electoratului la alegerile pentru Parlamentul European, președintele P.N.L. Nicolae Robu a precizat că fiecare dintre aceștia se prezintă în fața electoratului cu o ofertă convingătoare, din care fac parte un portofoliu de realizări, precum și proiecte pe care aceștia intenționează să și le asume.

În ceea ce privește candidatul care va reprezenta județul pe listele P.N.L. Cristian Bușoi, Nicolae Robu spune că P.N.L. Timiș are reprezentantul cel mai bine plasat în lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, situație pe care a apreciat-o a fi “o dovadă a valorii filialei Timiș a P.N.L.” 

Print Friendly, PDF & Email