Primărie: Lucrările la Școala Generală 30 din Timișoara, finalizate în iarna aceasta

Sursă foto: Primăria Timișoara

Peste 2.000 de elevi din zona Soarelui vor beneficia de condiții de studiu la standarde ridicate, în câteva luni, anunță Municipalitatea.

 

„Intrăm în etapa finală a lucrărilor de la Școala 30, lucrări pe care le-am început anul trecut. Este unul dintre cele mai mari șantiere de infrastructură școlară pe care îl avem în lucru. Mă bucur că elevii de la această școală vor avea 16 noi săli de clasă amenajate în cele două noi corpuri de clădire pe care le construim, precum și spații modernizate în cele 3 corpuri existente. Rezolvăm astfel o parte din deficitul de spații de învățământ din Timișoara și oferim copiilor condiții moderne de studiu”, declară primarul Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara derulează lucrările de extindere și modernizare la Școala Generală nr. 30, unde construiește două corpuri de clădire (D și E), construite în regim D+P+2E.

În plus, școala va beneficia de energie electrică „verde” obținută din surse proprii, printr-un sistem de 145 de panouri fotovoltaice, montate pe noile corpuri de clădire. Încălzirea și răcirea se vor realiza cu ventiloconvectoare care, de asemenea, sunt funcționale.

Școala Generală nr. 30 este una dintre unitățile de învățământ preuniversitar subdimensionate față de necesarul de săli de clasă, în creștere constantă în ultimii ani. Extinderea prevăzută va crește capacitatea unității de învățământ cu peste 500 de elevi și va îmbunătăți condițiile atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi, spun oficialii Primăriei. Cei peste 2000 de elevi vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Print Friendly, PDF & Email