PrimăriaTimișoara caută, în continuare, furnizor de electricitate

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

În luna august, Primăria a organizat două licitații la bursă pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Prețul este plafonat în acest moment la 1000 lei/MWh, iar ofertele furnizorilor gravitează în jurul a 3000 de lei/MWh, diferența de preț fiind acoperită de guvern. 

 

„Contractul vechi s-a încheiat, am organizat licitații și nu a venit nimeni la prețul actual. Momentan, pentru companii nu este interesant să ne vândă curent, cât timp politica Guvernului este disfuncțională. Prețurile au ajuns la un nivel halucinant pe o piață care nu mai funcționează. Așteptăm măsuri pentru a rezolva pe termen scurt problema. Pe termen mediu, avem investiții să reducem semnificativ consumul de energie pentru iluminatul public, lucru care este deja vizibil pe Torontalului”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În 2018, prețul pentru furnizarea de energie electrică era de 209 lei/MWh. Creșterea este cauzată de condițiile geopolitice actuale și de situația de piață din România. Consumul de energie electrică a municipiului Timișoara este de aproximativ 16.000 MWh/an, transmite Municipalitatea.

 

Print Friendly, PDF & Email