Primăria vrea să transforme Fabricul în al doilea centru istoric al Timişoarei

Piaţa Traian. Sursă foto: Centrul de Informare Turistică Timişoara

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru servicii de urbanism necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate destinat zonei Fabric şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent. Acest contract completează proiectul de regenerare urbană pe care Primăria Timișoara îl are în derulare.

 

Elaborarea Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate destinat zonei Fabric va avea o durată estimată de trei ani, din momentul în care este semnat contractul. Acest plan stabilește regulile de dezvoltare a întregului cartier, în plan social și economic.

„Strategia noastră este să redăm Fabricului frumusețea de odinioară și să transformăm zona Traian în al doilea centru istoric al orașului nostru. Suntem pregătiți să investim în piețele centrale ale cartierului și în tot ce înseamnă domeniu public – parcuri, locuri de joacă, pavaje, mobilier urban, drumuri. Iar investiția publică va genera investiții private asupra clădirilor, asupra comerțului care se desfășoară aici, asupra cartierului ca întreg. De aceea, vreau să îi aducem alături de efortul administrației pe toți cei care locuiesc, muncesc sau frecventează cartierul Fabric, atât acum, cât și în viitor, pentru elaborarea acestui plan. Acest PUZCP va seta direcția cartierului pentru următoarea jumătate de secol”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate destinat zonei Fabric este al doilea plan urbanistic pe care administrația locală îl elaborează, după cel destinat zonei Oituz, și primul din istoria Timișoarei care vizează o zonă construită protejată în baza legislației actualizate. Zona propusă spre reglementare cuprinde ansambluri arhitecturale protejate de interes local, național și universal, situri istorice și arheologice. Suprafața totală vizată este de circa 93 de hectare și este delimitată astfel: la nord, nord-est și nord-vest de canalul Bega, de splaiul Nistrului, splaiul Protopop Meleție Drăghici și splaiul Peneș Curcanul; la est, de strada Andrei Șaguna și de strada Baba Dochia; la vest, de canalul Bega, splaiul Nistrului, b-dul Corneliu Coposu și Parcul Andrei Mocioni; la sud, de strada Cornelia Sălceanu, strada Gloriei și de strada Ștefan Octavian Iosif.

Contractul are o valoare estimată de aproape 1,6 milioane de lei (fără TVA) și va fi implementat pe o perioadă de 35 de luni. Contractul va fi atribuit ofertei cu cel mai bun raport calitate-preț, transmite Municipalitatea. Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2024. Termenii licitației poate fi văzuţi la acest link.

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100173573

 

Print Friendly, PDF & Email