Primăria Timişoara vrea să ridice o parcare publică multietajată, în zona centrală

Primăria Timişoara anunţă că astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației pentru proiectul Studiu de fezabilitate Parcare Louis Țurcanu, prin care vor fi realizate studiile topografic şi geotehnic destinate construcției primei parcări publice supraetajate din oraș.

 

Viitoarea parcare publică supraetajată se va afla în zona străzii Iosif Nemoianu și va asigura o parte din necesarul de locuri pentru Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu”, dar și pentru zona centrală. Proiectul prevede o construcție cu două niveluri de subsol, parte, două etaje şi terasă. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu un lift și va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare.

„Avem în vedere aprovizionarea clădirii cu panouri solare ca sursă alternativă prin proiect. De asemenea, şase locuri de parcare vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice și vor fi incluse și locuri pentru biciclete. Viitoarea parcare are un număr estimat de 250 de locuri, iar cu o ocupare zilnică de cinci mașini/loc/zi, clădirea va deservi 1250 de mașini/zi”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește echiparea, se preconizează să corespundă exigențelor tehnice de funcționalitate stabilite prin reglementările tehnice, de patrimoniu și de mediu aflate în vigoare, respectiv dotarea clădirii cu cel puțin un lift, posibilitatea de a folosi energie solară pentru iluminatul clădirii (ca sursă alternativă), dotarea cu sistem de supraveghere video, cu sistem complet de taxare, cu borne luminoase de direcționare autovehicule, cu instalație de ventilare și purificare aer şi cu instalațiide canalizare ale parcajului care vor asigura preluarea apelor pluviale.

Valoarea contractului de realizare a studiului de fezabilitate este de puţin peste 188.000 de lei cu TVA inclus, iar termenul de realizare a tuturor documentațiilor este de 150 de zile.

Firma câștigătoare este Studio Art Construct, ca lider de proiect, iar subcontractanți sunt Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect și Evam Constal. Contractul include și asistență de specialitate pe perioada prestării serviciilor de elaborare a documentației faza de proiect tehnic.

Primăria Timișoara transmite că intenționează să construiască încă o parcare publică în zona Oituz, locația acesteia urmând să fie stabilită de Planul Urbanistic Zonal, comandat de Municipalitate și care este în lucru.

 

Print Friendly, PDF & Email