Primăria Timișoara vrea să preia Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

Primăria Municipiului Timișoara anunță că este pregătită să preia în administrare încă un spital, pentru a răspunde nevoilor de descentralizare din România, în conformitate cu legislația în vigoare și cu transferul finanțării de la bugetul de stat la bugetul local. Este vorba despre Spitalul CFR, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor.

 

E o instituție cu o lungă tradiție medicală, cu buni specialiști, așa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, așa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei”, declară primarul Dominic Fritz.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, cunoscut și sub denumirea de Spital CFR Timișoara, este un spital public, clinic universitar, organizat pavilionar și funcționează momentan în subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta se finanțează din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă și 14 paturi spitalizare de zi. Spitalul CFR acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

În luna decembrie a acestui an a fost demarată reabilitarea clădirii în care funcționează secțiile de Oftalmologie și ORL ale acestui spital.

Edilul Timișoarei reamintește că, anul acesta, Primăria a investit 46 de milioane de lei în sistemul de sănătate local și a depus proiecte pe fonduri europene pentru aproape 900 de milioane lei. La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, spre exemplu, Municiplitatea are în construcție un centru modern de recuperare pulmonară, la Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” va fi finalizat noul imobil.

„Ne zbatem să obținem finanțare prin PNRR pentru dotare, la Spitalul Municipal, lucrăm la două noi clinici, cea ORL și Balneo, avem proiect depus pentru modernizarea Clinicilor Noi și zilele trecute am depus la București cererea de finanțare pentru o nouă maternitate, un spital de peste 800 de milioane de lei”, mai spune primarul Dominic Fritz.

Decizia preluării Spitalului CFR va fi luată în ultima ședință de plen a Consiliului Local din 27 decembrie.

 

Print Friendly, PDF & Email