Primăria Timişoara vrea reguli mai stricte privind gestionarea deșeurilor din construcții

Dominic Fritz. Foto: Primăria Municipiului Timişoara

Aruncarea deșeurilor provenite din construcții în zone neautorizate a devenit o practică în Timişoara, în ultima vreme, atrage atenţia primarul Dominic Fritz. Acesta anunţă că au fost deja aplicate o serie de amenzi şi că Primăria va cere în Consiliul Local înăsprirea sancţiunilor pentru încălcarea regulilor privind trasabilitatea deșeurilor din construcții.

 

Transmit un semnal foarte clar tuturor celor care comit astfel de ilegalități că s-a terminat cu aceste lucruri. Vom amenda, ne vom folosi de toate pârghiile de care dispunem prin Poliția Locală pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în Timișoara. Sper ca și Garda de Mediu să se trezească”, menţionează pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Acesta declară că, doar în ultimele zece zile, Poliția Locală Timişoara a amendat șapte șantiere cu 30.000 de lei, pentru proasta gestiune a deșeurilor și pentru murdărirea domeniului public.

Edilul reaminteşte de o groapă de gunoi clandestină descoperită în zona Mehala, pe strada Ovidiu Balea, unde o firmă a transportat ilegal sute de tone de deșeuri din construcții de la diverse șantiere din oraș. Firma a încasat o amendă-record de 130.000 de lei și a primit  un termen de15 zile să ecologizeze terenul pe cheltuială proprie și să predea deșeurile către o firmă autorizată în gestionarea lor. La finalul termenului, anunţă Dominic Fritz, Poliția Locală va verifica dacă terenul este integral salubrizat.

„Oricine are deșeuri are obligația să le predea unei firme autorizate, și nu oricărei firme de transport care vine la șantier sau acasă, le încarcă și apoi le aruncă pe un teren viran în oraș. Orice firmă care preia deșeuri trebuie să aibă o autorizație și trebuie să arate că are unde să depună aceste deșeuri”, atrage atenţia primarul Timişoarei.

Acesta anunţă că Municipalitatea va introduce la vot în Consiliul Local reguli mai stricte, privind trasabilitatea deșeurilor din construcții, pentru a fi clar care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor și pentru ca firmele de construcţie să aibă contracte cu firme autorizate în gestionarea deșeurilor.

Print Friendly, PDF & Email