Primăria Timișoara, victorie definitivă împotriva administratorului No Name

Sursă foto: Facebook / No Name

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

 

Firma Soldado a cerut, în 22 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare a clubului No Name. În 13 iunie, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 11 octombrie, a câștigat definitiv.

Potrivit Municipalităţiii, No Name ocupă un teren din domeniul public cu suprafața de 6.552 mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu există contract de concesiune, iar construcțiile ridicate aici nu au autorizație de construire. Activitățile se desfășoară fără autorizație de funcționare și nu există autorizație ISU.

În urma unui proces minuțios de documentare al Primăriei Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale, care au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare, care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

„Încă o victorie în instanță împotriva celor care de ani de zile ocupă și folosesc ilegal domeniul public al timișorenilor în interes personal. Avem aici un caz în care pe un teren al orașului, ocupat abuziv, a fost construit și a funcționat bine-mersi un club. Fără ca nimeni să nu vadă nimic ani în șir. În timp ce antreprenorii corecți și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați a pus mâna pe terenurile Timișoarei și le-a folosit după bunul plac. Acum, rezolvăm și problema concurenței neloiale, dar și recuperăm terenurile orașului”, declară primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email