Primăria Timişoara va face o parcare supraterană în zona Dacia

Fopto: Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a semnat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici  şi a devizului general pentru parcarea supraterană din zona Dacia.

 

Prin acest proiect vor fi amenajate 154 de locuri de parcare, amplasate astfel: la parter –29 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică), la etajul 1 –40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități), la etajul 2 – 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități), pe terasă – 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități), iar trei locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, cu acces de pe strada Timiș și strada Ulmului. Durata de realizare a investiției este de 31 de luni, de la data ordinului de începere, din care şase luni proiectare, o lună pentru derularea procedurii de achiziție, iar durata de execuție estimată este de 24 de luni.

Calitatea amenajării și funcționalității spațiului public este un factor major al calității vieții în oraș, spun reprezentanţii Municipalităţii. Aceştia estimează că amenajarea acestei parcări și a zonei adiacente va crește atractivitatea și siguranței spațiilor publice, va rezolva accesibilitatea pentru toate categoriile de pietoni, dar și pentru celelalte mijloace de transport.

Valoarea totală a investiției este de 18,7 milioane de lei (cu TVA inclus), sumă alocată de la bugetul local al Municipiului Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email