Primăria Timişoara va angaja o firmă de pază pentru şcolile din oraş

Foto: Constantin Duma

Primarul Timişoarei declară că Municipalitatea va angaja o firmă de pază pentru şcolile din oraş, după ce, săptămâna trecută, un bărbat necunoscut a intrat în toaleta fetelor şi a agresat o elevă de clasa I, anunţă Agerpres.

 

Primarul Nicolae Robu spune că vrea să rezolve această problemă, a pazei şcolilor, cât mai repede, pentru a nu se ajunge în situaţia în care şcolile să fie „invadate de tot felul de furnizori de droguri, etnobotanice, tot felul de substanţe care alterează mintea”.

Întrucât Municipalitatea a redus, recent, cu 15 numărul posturilor de pază din Poliţia Locală şi le-a transformat în posturi de poliţişti locali care să patruleze pe străzi, iar efectivele rămase fac faţă la limită pazei obiectivelor din oraş, edilul afirmă că singura soluţie viabilă pentru o pază mai bună a şcolilor rămâne externalizarea pazei acestora: „Avem un număr limitat de posturi totale. Nu avem poliţişti suficienţi să asigurăm securitatea impecabilă în oraş; singura soluţie e să reducem componenta de pază din Poliţia locală şi să o creştem pe cea poliţienească, prin externalizare. Vom trece în caietul de sarcini şi servicii de pază mai bune decât asigurăm azi, cu oameni de pază din Poliţia locală. Vom păzi în primul rând şcolile, dar şi obiectivele noastre. (…). Nu ştiu cât vor fi costurile, dar securitatea bunurilor şi a persoanelor, mai ales a copiilor, este mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. Va fi o cheltuială cu folos.”

Bărbatul care a intrat, săptămâna trecută, în toaleta fetelor de la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, un tânăr în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, după audierile de la poliţie, fiind învinuit de agresiune sexuală a supra unui minor. El este cercetat în libertate.

Din cele 587 de şcoli şi grădiniţe din Timiş, doar 87 sunt asigurate cu pază umană, dintre care 58 sunt în mediul urban, iar 29 în mediul rural. 231 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (81 de grădiniţe, 116 şcoli primare sau gimnaziale şi 34 de licee şi colegii), din care 91 sunt în mediul urban şi 140 în mediul rural.

Print Friendly, PDF & Email