Primăria Timişoara suplimentează fondurile alocate burselor școlare

Aproape 19 milioane de lei vrea Primăria Timișoara să aloce în acest an pentru bursele școlare, cu 2 milioane mai mult față de anul trecut. Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în Consiliul Local.

 

Bursele, destinate elevilor din învățământul preuniversitar, sunt acordate pentru patru categorii: performanţă, merit, studiu şi sociale. Cuantumurile acestora sunt stabilite în concordanță cu legislația națională. Pentru burse de performanță se acordă 500 de lei lunar, pentru bursele de merit 200, iar pentru bursele de studiu se acordă 150, aceste burse fiind acordate pentru nouă luni. Bursele sociale se acordă pentru o perioadă de 12 luni în cuantum de 200 de lei pe lună.

Suma totală alocată este de 18.932.000 lei: din care suma de 18.394.000 lei este repartizată din sume defalcate din TVA, iar suma de 538.000 lei a fost aprobată de Consiliul Local, odată cu bugetul, în vederea majorării cuantumului burselor sociale acordate elevilor cu suma de 20 lei/bursă. Potrivit Municipalităţii, se vor putea acorda integral toate categoriile: burse sociale (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici), burse de studiu, burse de performanță și burse de merit pentru fiecare unitate de învățământ, conform listelor transmise de unitățile de învățământ.

 

Print Friendly, PDF & Email