Primăria Timişoara solicită bani pentru două pasarele, prin programul Anghel Saligny

Primăria Timișoara anunţă că va depune, în cel mai scurt timp, două proiecte pentru finanțare prin programul Anghel Saligny. Valoarea totală a celor două proiecte însumează peste 17 milioane de lei.

 

Primarul Dominic Fritz a propus Consiliului Local Timișoara să aprobe devizele actualizate pentru construirea unei pasarele pietonale în zona Universității de Vest şi reabilitarea şi amenajarea celei în zona străzilor Gelu – Crizantemelor.

Pasarelă pietonală în zona Universității de Vest va fi amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul, într-o zonă în care pe o distanță de 900 m unde nu există niciun pod pentru pietoni. Valoarea estimată este de 4,8 milioane de lei, din care finanțarea prin programul Anghel Saligny ar fi de 4,665 milioane, 145.000 de lei urmând a fi alocați din bugetul local. Pasarela pietonală de la UVT, denumită și „Tunelul luminii”, va fi destinată exclusiv pietonilor și bicicliștilor și este în faza de pregătire a licitației pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției, anunţă Municipalitatea.

Pasarela actuală din zona străzilor Gelu – Crizantemelor are o lungime de 46 metri, este în stare de degradare și nu poate fi folosită de bicicliști din cauza pantei abrupte. Amplasată în zona Iosefin-Dâmbovița, ea asigură legătura cu Turnul de Apă, care va fi reabilitat și transformat în perspectiva anului 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Reabilitarea acestei pasarele prevede iluminarea ei arhitecturală, realizarea de piste de bicicliști şi amenajarea de spații verzi, pentru a încuraja astfel circulația pietonală și cu bicicleta. Valoarea estimată este de 12,6 milioane de lei, din care aproape 11,7 milioane de lei provin din bugetul de stat, iar restul din bugetul local. Reabilitarea și transormarea Pasarelei Gelu – Crizantemelor se află în faza de faza de pregătire a achiziției penmtru desemnarea executantului, mai transmit reprezentanţii Primăriei.

Administrația pe care o conduc va accesa toate programele puse la dispoziție. Avem, deci, două proiecte mature, pe care le vom depune în următoarele zile pe acest program și îndemn consilierii locali să nu se opună intereselor Timișoarei. Să atragem bani pentru oraș. Vom depune și alte proiecte pe acest program, pentru că avem destule astfel de proiecte la maturitate, adică gata de a fi implementate”, declară primarul Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email