Primăria Timişoara recâştigă în instanţă un corp de clădire al Spitalului de Copii

Spital copii TimisoaraCurtea de Apel Timişoara a decis ca una din cele şapte clădiri în care funcţionează Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, din Timişoara, să revină în patrimoniul Statului român, după ce fusese revendicată de Henriette Reibert, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Timişoara, Curtea de Apel Timişoara a respins apelul formulat de Henriette Reibert, care a revendicat unul din cele şapte imobile în care funcţionează Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara. Curtea de Apel Timişoara, mai spun oficialii Municipalităţii, a dispus ca această clădire, în care funcţionează acum Secţia de Chirurgie, să revină în patrimoniul Statului român. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara poate fi, însă, atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Clădirea revendicată de Henriette Reibert a fost deţinută în perioada interbelică de o societate pe acţiuni. Henriette Reiber, care este cetăţean german, este moştenitoarea unuia dintre acţionarii acelei societăţi. După Revoluţie, femeia a început demersurile pentru recuperarea clădirii.

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, funcţionează în prezent în şapte clădiri din zona centrală a municipiului. Cea de-a opta clădire, în care se aflau Secţia de Pneumologie şi Laboratorul, a fost evacuată de proprietar, Vladimir Cârpaci, cele două secţii fiind mutate într-unul din celelalte şapte imobile ale spitalului.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.

Print Friendly, PDF & Email