Primăria Timişoara modernizează 13 străzi din zona Kuncz

Foto: Spotlight Timişoara

13 străzi din zona Kuncz vor fi reabilitate, în urma unor lucrări complexe, în valoare de circa 38 de milioane de lei, anunţă Primăria Timişoara.

 

Consiliul Local Timişoara a aprobat actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţie „Amenajare zona Kuncz”. În urma lucrărilor, trei kilometri de străzi vor fi reabilitate, 10 kilometri de trotuare vor fi modernizate, vor fi realizate piste pentru biciciclete de peste 4 kilometri, şi amenajate zone verzi pe 3576 mp. Investiția, în valoare totală de aproape 38 de milioane de lei cu TVA inclus, va duce la îmbunătăţirea accesului rutier, velo şi pietonal în zonă, a viabilității și stării tehnice a părții carosabile și, implicit, a confortului și siguranței utilizatorilor, declară reprezentanţi Primăriei. Durata totală de execuţie a lucrărilor, care vor fi făcute pe două loturi, este de 36 de luni.

În prezent, străzile din această zonă au o structură rutieră de drum necorespunzătoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite. Nu există trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare. Ca urmare, spun reprezentanţii Municipalităţii, sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersecțiilor și, acolo unde situația din teren permite, se vor amenaja spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare.

„Dezvoltarea sănătoasă a Timișoarei se bazează pe cartiere cu infrastructura modernizată și cu spații publice nou amenajate. Kuncz este unul dintre cartierele neglijjate în ultimii ani și vrem să recuperăm decalajele. Investim semnificativ într-un spațiu public modern și accesibil, cu trotuare și piste velo, dar si în infrastructura socială și culturală prin construirea unui centru cultural și educațional pentru copiii din Kuncz”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Zona Kuncz, situată în partea estică a Timişoarei, cuprinde următoarele străzi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului, străzile Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu-Mureș şi Ioan Alexandru.

 

Print Friendly, PDF & Email