Primăria Timişoara lansează un concurs de soluţii pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar

Primăria Timișoara anunţă că va lansa un concurs de soluții pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar, pasaj care să facă legătura între Piața 700 și strada pietonală Mărășești.

 

“Cred că ideea de a asigura o legătură pe sub Spitalul Militar cu zona Cetate este foarte bună. Voi cere arhitecţilor care vor termina concursul de soluţii pentru Piaţa 700 să prindă şi această idee, pentru că intenţionez să transformăm şi strada Sfântul Ioan în pietonală, ea urmând să fie circulată doar de mijloacele de transport în comun”, declară, citat de Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Acesta spune că proiectul va fi început după terminarea pasajului Solventul, când estimează că traficul în zona centrală va fi mult mai lejer, până atunci urmând să se construiască şi noi poduri peste Bega.

Nicolae Robu mai anunţă că Municipalitatea va demara în curând şi un concurs de soluţii pentru valorificarea Pieţei 700, pe care o doreşte o emblemă pentru oraş şi unde să existe o parcare supraetajată. “Este o viziune (…) ce pleacă de la ceea ce în urmă cu peste zece ani a fost gândit ca dezvoltare urbană pentru zona respectivă. Cred că acolo trebuie să se construiască ceva reprezentativ şi să se păstreze piaţa la demisol-parter. Mai sus, vom vedea ce spun arhitecţii că ar putea să se facă. Dar nu e în regulă să îţi rămână un teren atât de valoros doar cu o simplă piaţă cum este acum”, mai spus Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email