Primăria Timișoara, întâlniri cu cetățenii pentru stoparea abandonului de deșeuri

Sursă foto: PMT

În cartierul Fratelia a avut loc o primă întâlnire a locuitorilor din zonă cu reprezentanții autorităților locale, în vederea identificării unor soluții pentru stoparea abandonului de deșeuri. Cetățenii au semnalat că în zona străzilor Cercului, Dimineții, I.P. Pavlov, sunt aruncate frecvent deșeuri, iar Primăria Timișoara a demarat acțiuni concrete pentru soluționarea acestei probleme.

 

La întâlnire au participat cetățeni din zonă, reprezentanți ai Primăriei Timișoara, inclusiv managerul de cartier, reprezentanţi ai Serviciului Protecția Mediului, Managementul Deșeurilor și Salubrizare, precum și reprezentanți ai Retim Ecologic Service. S-a constatat existența unei rampe ilegale de deșeuri în zonă, iar din discuțiile purtate cu cetățenii a reieșit că abandonul deșeurilor se face în principal din mașini. Potrivit Municipalităţii, în urma acestor discuții s-a convenit că o soluție eficientă ar fi montarea unei camere de supraveghere video și amplasarea unui panou de avertizare cu privire la interdicția abandonului de deșeuri.

Primăria Timișoara a demarat deja demersurile pentru achiziționarea unor panouri de informare, iar în paralel, a solicitat Poliției Locale Timișoara montarea de camere de monitorizare a zonei pe strada Dimineții la colț cu I.P. Pavlov.

În cadrul aceleiași întâlniri, s-a constatat că pe terenul limitrof învecinat cu localitatea Chișoda există abandonate deșeuri din construcții și amestecate. Primăria Timișoara a transmis Primăriei Giroc o adresă pentru a solicita luarea de măsuri pentru remedierea acestei situații.

Potrivit Primăriei Timişoara, în oraş există 68 de locații unde se înregistrează frecvent abandon de deșeuri, iar autoritățile locale își propun să ajungă la toate aceste locații și să găsească soluții pentru prevenirea și eradicarea definitivă a acestui fenomen.

„Deja au fost înregistrate rezultate pozitive în ceea ce privește stoparea abandonului de deșeuri în două locuri, și anume pe strada Rădulescu la colț cu Odobescu și pe bd. 16 Decembrie. Aceste rezultate au fost obținute prin organizarea unor activități de supraveghere de către echipe mixte ale Primăriei Timișoara și Poliției Locale. Facem apel la toți timișorenii să ne sprijine în efortul de a diminua fenomenul abandonului de deșeuri și de a menține un mediu curat și sănătos în oraș”, transmit reprezentanţii Primăniei.

 

 

Serviciul Comunicare

Print Friendly, PDF & Email