Primăria Timişoara începe o campanie de înlăturare a cablurilor aeriene

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că Municipalitatea va demara o campanie privind înlăturarea cablurilor aeriene ale operatorilor din oraş, în condiţiile în care acestea reprezintă pericol public, mulţi stâlpi fiind deja înclinaţi sub greutatea lor.

 

Începem şi aici o campanie (după cea de curăţenie – n.r.) şi vom tăia cablurile pur şi simplu. Vreau să le fie clar tuturor că nu Primăria este de vină dacă vor rămâne fără semnal tv, telefonie sau internet, ci operatorii. Aceste cabluri provoacă şi insecuritate.Avem stâlpi aplecaţi foarte mult din cauza lor. Sunt foarte multe locuri şi dacă nu se înţelege cu vorba bună, vom acţiona”, a declarat Nicolae Robu, potrivuit Agerpres.

Primarul afirmă că deşi Municipalitatea a creat un număr important de tubulaţii în subteran, operatorii proprietari ai cablurilor nu şi le-au transferat, pentru a nu cheltui bani, iar acolo unde au făcut-o, au lăsat în urma lor trotuarele grav deteriorate.

Ne confruntăm cu o atitudine incredibilă din partea operatorilor proprietari. Am dus în subteran un număr important de cabluri, dar de fiecare dată, la limita ghilotinei, după ce noi le-am tăiat cablurile. Acolo unde s-au făcut lucrări, firmele şi-au bătut joc, iar unde noi am amenajat, ei nu au refăcut aşa cum este obligaţia, ci au lăsat mult timp locul cu spărturi neremediate”, explică edilul.

Nicolae Robu reaminteşte că o bandă rutieră de pe una dintre cele mai aglomerate artere din oraş a rămas fără semnalizare de mai mult timp, din cauza unor operatori de la gaze, care nu au finalizat remedierile în urma intervenţiilor lor. „Am putea repara noi şi să le imputăm firmelor, dar am mai avut probleme cu Curtea de Conturi pentru că am intervenit acolo unde ne ceruseră cei de la Ambulanţă că au nevoie de repararea şoselei distruse. Trebuie înţeles unde este o forţă majoră”, explică primarul Nicolae Robu.

În toamna anului trecut, USR Timişoara reamintea că, în urmă cu mai mult de un an, oficialii Primăriei anunţau că, cel puțin în zona pietonală reabilitată a oraşului, cablurile de comunicații vor fi duse în subteran, ceea ce, din varii motive, nu s-a întâmplat, şi făcea câteva propuneri pentru amplasarea cablurilor de comunicații în subteran.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

jurnalist Timpolis, mircea.pavelescu@timpolis.ro