Primăria Timişoara ia un împrumut de 25 milioane euro de la IFC pentru dezvoltarea infrastructurii

EPSON DSC pictureIFC, parte a grupului Banca Mondială, acordă Primăriei Timişoara un împrumut în valoare de 112 milioane lei, adică, aproximativ 25 milioane euro, pentru a susţine dezvoltarea infrastructurii municipale şi sociale.

Împrumutul va ajuta Timişoara să cofinanţeze proiectele care sunt deja susţinute de Uniunea Europeană, printre care se numără îmbunătăţiri în sectoare precum transport, termoficare, reînnoire urbană şi infrastructură socială. Totodată, sprijinul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii este destinat modernizării sistemelor şi serviciilor informatice municipale.

Prin parteneriatul cu IFC suntem mai aproape de finalizarea unor proiecte care vor îmbunătăţi semnificativ vieţile cetăţenilor oraşului Timişoara”, declară, citat de Mediafax, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta este al doilea împrumut acordat de IFC pentru a susţine, împreună cu U.E., investiţiile în infrastructura din România. Anul trecut, IFC a acordat un împrumut în valoare de 34 milioane lei (aproximativ 7,6 milioane euro) Primăriei Botoşani, în vederea îmbunătăţirii eficienţei energetice a sistemului municipal de termoficare.

„Timişoara va beneficia de o poluare a aerului redusă, de mai multă siguranţă şi mobilitate, de servicii sociale mai bune, în timp ce întreprinderile locale vor beneficia de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte infrastructura şi serviciile oferite de municipalitate”, spune Tomasz Telma, directorul IFC pentru Europa şi Asia Centrală.

Timişoara este al treilea oraş ca mărime din România şi principalul centru social, economic şi cultural al părţii de vest a ţării. Economia locală este diversificată, printre principalele sectoare numărându-se sectorul auto, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, logistică, inginerie electrică, sectorul chimic, tipografic şi textil.

IFC este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat şi colaborează cu companii din peste 100 de ţări. În anul fiscal 2013, investiţiile IFC au atins un nivel record de aproximativ 25 miliarde dolari.

Print Friendly, PDF & Email