Primăria Timişoara dă termen limită pentru introducerea în subteran a cablurilor aeriene

Cablurile aeriene rămase pe stâlpii din zona centrală a Timișoarei vor fi tăiate după jumătatea lunii mai. Operatorii de rețele de telecomunicații au data de 15 mai termen limită să le treacă în subteran.

 

„Informăm public operatorii de reţele de comunicaţii că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este 15 mai.  Atragem atenţia asupra faptului că, dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită de 15 mai 2019, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate”, anunţă Direcţia Generală Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi din Primăria Timişoara.

Aceştia mai spun s-a început din zona centrală, deoarece operaţiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

În plus, precizează că se va acţiona pe o întindere ceva mai amplă decât strict zona centrului istoric, respectiv de la b-dul Vasile Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma strada Mihai Eminescu, b-dul C.D. Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan. După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere, mai anunţă Municipalitatea.

Primăria mai transmite că există canalizaţii subterane disponibile şi că toate lucrările de investiţii la drumuri pe care le realizează primăria cuprind şi realizarea canalizaţiei subterane pentru cabluri.

Reprezentanţii Municipalităţii le solicită cetăţenilor, instituţiilor publice şi firmelor din zona centrală a oraşului care au probleme cu transmisiile de voce/date să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran.

Print Friendly, PDF & Email