Primăria Timişoara cumpără teren pentru sala polivalentă în zona stadionului

 Ignorând semnalele Consiliului Judeţean Timiş, care dă ca sigură realizarea sălii polivalenta în Giroc, pe un teren primit de la Ministerul Apărării, Primăria Timişoara rămâne consecventă intenţiei sale anunţate de a sprijini această investiţie în oraş, în zona stadionului „Dan Păltinişanu”. Şi anunţă că a identificat un teren pe care urmează îl achiziţioneze.

 

Un teren în paragină cu o suprafaţă suficientă

Deşi CJ Timiş a lăsat să se înţeleagă că e aproape sigură realizarea sălii polivalente la Giroc, pe terenul propriu, primit de la Ministerul Apărării, Primăria Timişoara nu abandonează ideea realizării acestei investiţii în oraş.

În următoarea şedinţă de plen, va fi discutat un proiect de hotărâre ce vizează demararea procedurilor de achiziţie a unui teren din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, care ar putea fi folosit pentru construcţia viitoarei săli polivalente. Terenul aparţine Electrometal SA şi are12 o suprafaţă de 17.050 de metri pătraţi

Primăria consideră că avantajele acestei locaţii răspund favorabil condiţiilor cerute de Compania Naţională de Investiţii, respectiv dispune de toate reţelele de utilităţ, dispune de mijloace de transport multiple, în toate direcţiile, de un număr important de locuri de parcare, dar mai ales de posibilităţi multiple de realizare de mari parcări, terane, subterane şi supraterane. Nu în ultimul rând, zona este înconjurată de cartiere în care trăiesc peste 100.000 de persoane, inclusiv de Complexul Studenţesc, cu peste 10.000 de studenţi.

Consilierul local PNL Simion Moşiu consideră că varianta construirii în zona stadionului a sălii polivalente este cea mai bună, pentru că sunt trei cartiere mari în zonă, există infrastructură şi utilităţi. „Nu cred că, ţinând cont de specificul acestei investiţii, dacă vor veni, de exemplu, artişti mari să concerteze în această sală, e normal să îi ducem la Giroc. Şi, până la urmă, Timişoara va deveni capitală culturală europeană şi are nevoie de o asemenea investiţie, nu Girocul. De asemenea, se conştientizează că este bine ca Primăria să aibă spaţiile sale, în ciuda unora care în mod interesat spuneau că Primăria nu este agent imobiliar”, mai spune Simion Moşiu.

 

Proiect paralel

În paralel cu demersurile Primăriei, în ciuda solicitărilor de a se organiza o dezbatere pe această temă, CJ Timiş a anunţat în urmă cu o lună achiziţionarea de servicii de proiectare în vederea elaborării şi aprobării planului urbanistic zonal “Zonă instituţii publice,servicii şi locuinţe  intravilan comuna Giroc.”

Deşi titlul nu spune nimic despre o sală polivalentă, din documentaţie poţi afla că e vorba despre servicii de proiectare pentru „îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din Polul de Creştere Timişoara, realizarea unei săli de sport polivalente, cu o capacitate de 16.000 de locuri şi realizarea unui centru multifuncţional cu bazin olimpic şi dotări specifice”.

Rămâne de văzut ce va decide pe această temă Compania Naţională de Investiţii, mai ales că şi Primăria spune că a primit solicitare din partea acestei instituţii, prin care se cere identificarea unui spaţiu disponibil în Timişoara pentru construcţia sălii polivalente.

Print Friendly, PDF & Email