Primăria Timișoara cumpără dezinfectanți pentru școli și grădinițe

Sursă foto: Getty Images

Achiziția cu fonduri europene de materiale igienico-sanitare pentru unități de învățământ, respectiv dezinfectanți, a ajuns în faza depunerii ofertelor, anunţă Primăria Timişoara. Şapte firme au depuse 15 oferte.

 

Primăria Timișoara derulează un proiect cu finanțare europeană pentru achiziția de soluții dezinfectante pentru suprafețe și pentru mâini, destinate prevenirii infectării și pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare în școlile din Timișoara. „În contextul actual, asigurarea condițiilor igienico-sanitare și prevenirea îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ rămâne o preocupare constantă”, spun oficialii Municipalităţii.

Astfel, în prezent, se derulează achiziția pentru trei loturi, cu o valoare totală estimată de 2,6 milioane de lei, pentru cumpărarea a  peste 17.500 de litri de dezinfectanți pentru bănci și uși, peste 46.500 de litri de dezinfectanți pentru pardoseli și apropae 17.500 de litri de dezinfectanți pentru mâini. Durata pentru furnizarea materialelor este de 14 zile de la semnarea contractului.

Achiziția face parte din proiectul “Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Timișoara în vederea gestionării situației de pandemie generata de virusul Sars-COV-2 prin achiziția de echipamente de protecție medicală” este co-finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Pe lângă această finanțare din fonduri europene, Primăria Timișoara anunţă că asigură în permanență finanțarea achiziționării de către școli și grădinițe a materialelor igienico-sanitare, în funcție de necesități, la solicitarea unităților de învățământ.

 

Print Friendly, PDF & Email