Primăria Timişoara continuă acţiunea de tăiere a cablurilor aeriene

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara continuă acțiunea de tăiere a cablurilor ilegale și vizează, la începutul săptămânii viitoare, zona străzilor Cluj – Arieş.

 

Luni, 3 aprilie, de la ora 22, Primăria Timișoara va elimina cablurile amplasate aerian, pe tronsonul Cluj – Arieș. Acțiunea include dezafectarea colierelor, a panourilor publicitare și a fibrei optice și este realizată cu sprijinul Societăţii de Transport Public Timişoara. În caz de vreme nefavorabilă, acțiunea va fi reprogramată.

Potrivit Municipalităţii, operatorii au fost înștiințați, de-a lungul ultimilor ani, atât la ședințele organizate săptămânal cu reprezentanții firmelor, cât și prin notificări scrise, cu privire la obligativitatea dezafectării cablurilor aeriene și trecerii lor în subteran.

De de la începutul anului, Primăria a intervenit, în cadrul unor acţiuni similare, pe Calea Circumvalațiunii, Calea Aradului, Calea Sever Bocu și strada Amurgului.

În lunile care urmează, acțiunile de îndepărtare a cablurilor aeriene vor continua pe Calea Martirilor, Piața Consiliul Europei, Zona Piața 700 și străzile adiacente, Strada Sfinţii Apostoli Petru și Pavel și pe Calea Dorobanților.

Cabluri tăiate. Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara a anunţat, încă din aprilie 2021, că are în derulare o campanie de trecere în subteran a cablurilor aeriene de transmisii date şi voce. „Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021”, transmiteau, atunci, oficialii Municipalităţii.

La jumătatea lunii martie a acestui an, primarul Dominic Fritz anunţa că, în ultimele săptămâni, Municipalitatea a dat jos 15 tone de cabluri care atârnau pe stâlpii de pe căile Circumvalațiunii, Sever Bocu și Aradului.

„Peste tot unde am intervenit există canale subterane pentru aceste cabluri. Ce nu a existat însă e voința din partea operatorilor pentru a face ordine și a le trece în subteran. Din păcate, cei afectați au fost tot timișorenii, pentru că firmele de rețele au ignorat somațiile pe care le-am trimis în repetate rânduri pentru a-și muta cablurile în canalizațiile existente”, a spus edilul. Dominic Fritz se declară însă hotărât să pună capăt acestor practici mutilante pentru frumusețea Timișoarei și să facem ordine pe spațiul public.

 

Print Friendly, PDF & Email