Primăria Timişoara continuă acţiunea de tăiere a cablurilor aeriene

Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara continuă acțiunea de tăiere a cablurilor amplasate ilegal și vizează, zilele acestea, zona cuprinsă între Spitalul de Copii, Piața 700, Parcul Botanic, strada Circumvalațiunii și bulevardul Gheorghe Lazăr.

 

Acțiunea a început în seara de 22 mai și va continua pe tot parcursul săptămânii. În zilele următoare, se va intra pe toate străzile din această zonă, pentru a îndepărta cablurile. În caz de vreme nefavorabilă, acțiunea va fi reprogramată. Acțiunea Primăriei include dezafectarea colierelor, a panourilor publicitare și a fibrei optice și este realizată cu sprijinul Societăţii de Transport Public Timişoara.

„Menționăm că operatorii au fost înștiințați, de-a lungul ultimilor ani, atât la sedințele organizate săptămânal cu reprezentanții firmelor cât și prin notificări scrise, cu privire la obligativitatea dezafectării cablurilor aeriene și trecerii lor în subteran”, transmit reprezentanţii Municipalităţii.

De de la începutul anului, Primăria a intervenit, în cadrul unor acţiuni similare, în mai multe zone din Timişoara.

Primăria a anunţat, încă din aprilie 2021, că are în derulare o campanie de trecere în subteran a cablurilor aeriene de transmisii date şi voce. „Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021”, transmiteau, atunci, oficialii Municipalităţii.

La jumătatea lunii martie a acestui an, primarul Dominic Fritz declara că, peste tot unde a intervenit Municipalitatea, există canale subterane pentru aceste cabluri. „Ce nu a existat însă e voința din partea operatorilor pentru a face ordine și a le trece în subteran. Din păcate, cei afectați au fost tot timișorenii, pentru că firmele de rețele au ignorat somațiile pe care le-am trimis în repetate rânduri pentru a-și muta cablurile în canalizațiile existente”. Dominic Fritz a mai spus că este hotărât să pună capăt acestor practici mutilante pentru frumusețea Timișoarei.

 

Print Friendly, PDF & Email