Primăria Timişoara continuă acţiunea de tăiere a cablurilor aeriene

Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara continuă acțiunea de tăiere a cablurilor ilegale și vizează, începând cu seara aceasta, Calea Sever Bocu.

 

Acțiunea Primăriei de dezafectare a cablurilor aeriene include dezafectarea colierelor, panourilor publicitare și a fibrei optice și este realizată cu sprijinul Societăţii de Tranpsort Public Timişoara.

De la începutul anului, echipe ale Municipalităţii au intervenit în acţiuni similare pe Calea Circumvalațiunii (Str. Gheorghe Lazăr – Pasajul Jiul, pe ambele sensuri) și pe Calea Aradului (Piața Consiliul Europei – Str. Grigore Popa, pe un sens și Piața Consiliul Europei – Str. Academician Remus Răduleț, pe sens opus).

După ani de somații, gata cu haosul. Operatorii de rețele au tot promis că vor elibera stâlpii de cabluri și le vor trece în subteran. Nu s-a întâmplat nimic. Așa că, azi noapte echipele Municipalității au început tăierea cablurilor aeriene. Pe toate străzile pe care tăiem există canale subterane. Nu au nicio scuză în fața clienților lor”, declara, luna trecută, primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara a anunţat, încă din aprilie 2021, că are în derulare o campanie de trecere în subteran a cablurilor aeriene de transmisii date şi voce. „Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021”, transmiteau, atunci, oficialii Municipalităţii.

După această dată, mai spuneau ei, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se se va trece la dezafectarea cablurilor. În aprilie 2021, Primăria a dat jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, iar asta după o perioadă de negocieri și notificări. Acţiuni similare au avut loc şi în mandatele fostutului primar, Nicolae Robu.

 

Print Friendly, PDF & Email