Primăria Timişoara câştigă procesul cu administratorii Ștrandului Termal

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a obținut în instanță o victorie împotriva firmei care administrează Ștrandul Termal, obligaţi la plata a 7 milioane de lei şi, suplimentar, la plata a peste 30.000 de euro pe lună, până la eliberarea spațiului.

 

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu GPG Company SRL, proprietara Ștrandului ZHH/fost Termal, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014.

Astfel, hotărârea judecătorească definitivă obligă GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 de lei chiria, 2.184.755 de lei penalitățile pentru lipsa de folosință, 868.501 de lei dobânzi penalizatoare şi 4.080.509,96 de lei contravaloarea lipsei de folosință).

„În timp ce oamenii onești din orașul nostru și-au construit afaceri plătindu-și chiriile, șmecherii de la Termal nu au plătit de zece ani nimic. Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală. Suntem în instanță ca să cerem inclusiv răspunderea personală a administratorului pentru recuperarea sumelor. Vrem să amenajăm un Coridor de agrement urban unde timișorenii să se poată plimba, să poată face sport și să se relaxeze”, declară primarul Dominic Fritz.

În iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a demarat în instanță și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. În prezent, acțiunea se află la Tribunalul Timiș, urmând a fi repusă pe rol după victoria obținută de Primăria Timișoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primăria anunţă că va merge mai departe pentru evacuare. Mai mult, având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Municipalitatea a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.

Primăria Timișoara a obținut câștig de cauză atât în primă instanță, cât și la Tribunalul Timiș și la Curtea de Apel Timișoara. În 26 septembrie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Hotărârea nr. 1784, menținând deciziile anterioare ale instanțelor.

Print Friendly, PDF & Email