Primăria Timişoara anunţă că este pregătită pentru deszăpezire

A fost activat Comandamentul de iarnă, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant, anunţă Primăria Municipiului Timișoara.

 

Contractul a fost încheiat între Primăria Timişoara şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL şi prevede atât asigurarea curăţirii zăpezii, cât şi transportul zăpezii de pe căile publice din oraș şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ.

Curăţarea și transportul zăpezii vor fi realizate cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice, transmite Municipalitatea.

„Am avut  deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit Municipalităţii, firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare: cinic utilaje multifuncționale de capacitate mare, şase utilaje multifuncționale de capacitate mică, trei utilaje cu încărcător frontal, trei utilaje de transport al zăpezii, două autocisterne clorură. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor, cantități care vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii.

Reprezentanţii Municipalităţii spun că şi celelalte societăți ale Consiliului Local sunt pregătite să intervină: Societatea de Transport Public Timişoara, Societatea de Drumuri Municipale, Horticultura, Aquatim, Piețe, precum și firmele de utilități.

Conform HCL 371/2007, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau a magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții, inclusiv a țurțurilor de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe raza Timişoarei, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737-770.527, 0356-401051, 0356-401052, 0356-918 ale Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

 

Print Friendly, PDF & Email