Primăria Timişoara alocă prioritar 3 milioane de lei pentru echipamente solicitate de Spitalul „Victor Babeş”

Foto: Constantin Duma

Primăria Timişoara va aloca 3.000.000 de lei din bugetul local, cu prioritate achiziţionării de echipamente medicale solicitate de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, pe fondul existenţei coronavirusului, anunţă Agerpres.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, în teleconferinţa de presă de marţi, că Municipalitatea nu are probleme cu stocurile de medicamente, dezinfectanţi şi echipamente la unităţile din subordine.

Există substanţe pentru teste la persoanele care au intrat în categoria celor care trebuie testate; nu se fac teste oricui doreşte să fie testat, ci există o anumită definiţie stabilită în conformitate cu normele OMS, de către Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (…). Există şi dezinfectanţi, pentru că s-a luat decizia la nivel naţional. Legat de echipamente, noi dăm cu prioritate bani la Spitalul «Victor Babeş» în măsura în care ne sunt ceruţi. Am discutat cu coordonatorul echipei (coronavirus, din cadrul spitalului – n.r.) dr. Virgil Musta, şi i-am cerut să îmi prezinte lista cu tot necesarul”, a afirmat Nicolae Robu.

Lista cu echipamentele solicitate spre achiziţie cuprinde două echipamente de epurare CO2 şi oxigenare extracorporală (640.000 lei cu TVA), 20 de kituri compatibile cu aparatul de epurare şi oxigenare (920.000 de lei), două aparate radiologice mobile digital (1.376.000 lei), analizor biochimic (32.500 lei), 100 de kituri compatibile cu analizorul (6.000 lei). În total, aproape 3.000.000 de lei.

Edilul a adăugat că a discutat cu directorul economic al Primăriei, care pregăteşte dispoziţia primarului de identificare de buget pentru a prevedea banii necesari acestor achiziţii, care vor fi alocaţi prioritar.

Print Friendly, PDF & Email