Primăria Timișoara accesează un credit de 7,5 milioane de lei pentru finalizarea a două investiții cu fonduri europene

Noua Clinică de Balneologie Timişoara, în construcţie. Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara construiește mai multe clădiri pentru creșe noi și spitale moderne. Cum costurile pentru materiale și salarii au crescut în sectorul de construcții., iar sumele prevăzute inițial în bugetul local nu mai sunt suficiente, Municipalitatea anunţă că va acoperi o parte din această creștere printr-un credit public, pentru a finaliza lucrările la timp.

 

Două investiții aflate în execuție – lucrările la creșa nouă de pe Calea Bogdăneștilor și la Noua Clinică de Balneologie – înregistrează progrese semnificative și trebuie realizate până la finalul anului, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara. De aceea, în ședința Consiliului Local de astăzi va fi discutată aprobarea unui credit de 7,5 milioane de lei, încheiat cu Trezoreria Statului. Creditul va fi rambursat într-o perioadă de cinci ani.

Investiția pentru Noua Clinică de Balneologie are o valoare de 23.700.000 de lei (cu TVA inclus), din care Primăria plătește 13.000.000 de lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 30 noiembrie 2023.

Investiția pentru construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor are o valoare de 7.700.000 de lei (cu TVA inclus), din care Primăria plătește 6.400.000 de lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Co-finanțarea europeană este de 1.300.000 lei (cu TVA inclus).

Print Friendly, PDF & Email