Primăria Timișoara a început demolarea terasei Boss, ridicată ilegal pe terenul Municipalităţii

Demolare terasă Boss. Foto: PMT

În această dimineață, Primăria Municipiului Timișoara a început eliberarea terenurilor de pe malul Begăi ocupate ilegal de construcții. Peste 5 hectare de teren proprietatea Municipiului Timișoara sunt ocupate de clădiri și terase, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare.

 

Azi dimineață am început să demolăm construcțiile ilegale de pe malul Begăi. Credea cineva că nu vorbesc serios? Două instanțe au confirmat că dispoziția de demolare pe care am emis-o este legală și în vigoare. Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, transmite primarul Dominic Fritz.

Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss, de pe bulevardul Vasile Pârvan, care a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare a terenului estimată la 2,6 milioane euro. Cheltuielile de desfiinţare vor fi suportate de reprezentanții Terasei Boss în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Demolare terasă Boss. Foto: PMT

Reprezentanții terasei, firmele M Box Security Serv SRL și Adria SRL, au cerut, în 19 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai, Primăria a câștigat în primă instanță, iar în 20 septembrie, a câștigat definitiv procesul de suspendare a executării dispoziției de demolare. Aceasta este prima dintre construcțiile ilegale edificate pe terenul municipiului Timișoara, pe malul canalului Bega, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziție de demolare și care urmează să fie desființate. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro, transmite Municipalitatea.

 

Print Friendly, PDF & Email