Primăria Timișoara a început amenajarea străzii Cezar

Sursă foto: Primăria Timişoara

Strada Cezar, care leagă bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat în amenajare, după eliberarea domeniului public prin recenta dispoziție a primarului Dominic Fritz. Strada ocupată ilegal de două familii, printr-o serie de construcții fără autorizații, va fi transformată, în următoarea perioadă, în stradă cu acces pietonal și velo și zone verzi.

 

După eliberarea zonei de molozul rezultat în urma demolării clădirilor ilegale, joi, 30 mai, au început operațiunile de amenajare a viitoarei zone pietonale, după care vor fi pregătite zonele pentru plantări, anunţă Municipalitatea.

„Redăm strada Cezar timișorenilor și refacem legătura istorică dintre bulevardul Loga și Parcul Copiilor. De fapt, aceasta este miza luptei noastre de recuperare a terenurilor și clădirilor orașului: să le dăm înapoi timișorenilor, așa cum e normal cu domeniul public”, declară primarul Dominic Fritz.

Prin dispoziția edilului Timişoarei, pe strada Cezar au fost, recent, demolate două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. Toate aceste construcții ridicate fără autorizații au fost desființate pe cheltuiala contravenienților, potrivit legislației în vigoare.

Tot pe bulevardul Loga, aceleași familii au intrat în posesia unora dintre cele mai impunătoare clădiri, imobilul de la nr. 52, prin cumpărararea de drepturi succesorale, moștenitori inventați sau presiuni asupra proprietarilor. Primăria a recuperat această vilă istorică.

 

Print Friendly, PDF & Email