Primăria Timișoara a găsit o metodă să stopeze furtul de combustibil din autobuzele STPT

Foto: PMT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că de la începutul anului, după montarea în fiecare autobuz din transpotul public a unui aparat care monitorizează locația prin GPS și care indică volumul de carburant din rezervor, cantitatea de carburant consumată la Societatea de Transport Public Timișoara a fost redusă cu 56.500 litri față de anul trecut.

 

„Ca să oprim furtul din rezervoare, am montat în fiecare autobuz un aparat care monitorizează locația prin GPS și care ne spune volumul de carburant din rezervor. De când am implementat noul sistem, ca prin minune, s-a redus consumul lunar pentru fiecare kilometru circulat cu până la 10%. Mesajul este clar: când e vorba de banii timișorenilor, nu ne uităm în altă parte. Gata cu căpușarea societăților Primăriei”, transmite pe pagina sa de Facebook primarul Dominic Fritz.

Aceasta, adaugă edilul Timișoarei, este doar una din măsurile pe care le-a luat pentru restructurarea companiei de transport public. „Sunt hotărât să punem STPT-ul pe o fundație solidă. Anul acesta scăpăm compania de 70% (aprox 87 milioane de lei!) din datoriile istorice. Cumpărăm tramvaie și autobuze noi cu bani europeni, reducem personalul administrativ ca să putem crește numărul șoferilor, investim în stații noi și facem transportul mai predictibil pentru clienți. Rezultatele nu se văd peste noapte, doar litru cu litru”, mai spune Dominic Fritz.

Acesta adaugă că, marți, 9 mai, grupul consilierilor locali PNL a încercat să blocheze bugetul STPT din acest an: „Ca la orice schimbare prin care unii își pierd privilegiile, nu întârzie nici rezistența. (…) Proiectul a trecut de Consiliul Local fără voturile lor. Între timp, fostul director STPT, care a fost și apropiat al lui Nicolae Robu și liderul consilierilor județeni PNL, este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, acuzat că a oferit posturi la STPT în schimb pentru favoruri politice.”

Print Friendly, PDF & Email